torsdag 5 maj 2016

Nya skulpturer varje dag - #blogg100 dag 66


Ja det är kanske inte riktigt med sanningen överensstämmande, men det känns nästan så. Just nu smyckas Borås med nya och/eller skultpurer flyttade till nya platser nästan varje dag.

För en knapp vecka sedan invigdes Eva Hilds KNOT på torget i Fristad. Nu har vi dessutom fått chansen att se den i mörker (tack vare Annika Lilja från Framtid Fristad som tagit fotot) och det är kanske då den gör sig allra allra bäst. När den organiska formen och den vackra ytan möter ljuset och skapar en slags mystik. Eva Hild har sedan tidigare en fantastisk skulptur i offentlig miljö i Borås i form av Wholly som står vid Stora torget.

Det är ju skulpturbiennal i antågande, vilket innebär att det kommer fler och fler skulpturer på plats nu. Två skulpturer flyttades nyligen in till gågatan från sina tidigare placeringar inför biennalen. Det är Tonåring av Eva Berggren samt Spriande liv av Ida Isakson som kommit på plats.

Nu byggs och placeras det ut skulpturer för fullt fram till invigningen av Borås Internationella Skulpturbiennal som sker den 20 maj. Sedan kan du följa med på guidningar hela sommaren, ladda ner appen för att gå på egen hand eller komma in på Borås Turistbyrå och hämta en biennalkatalog med information om verken och karta till var du hittar allihop. Självklart uppdaterar vi även vår digitala karta löpande och den hittar du på boras.com/stadensomgalleri.

Innan skulpturbiennalen kommer faktiskt ytterligare en helt ny skulptur på plats i Borås och med en minst sagt spektakulär placering. Det handlar om Passion Extreme, som är en hyllning till äventyrare Tomas Olsson som avled på Mount Everest 2006. På 10-årsdagen, den 16 maj avtäcks skulpturen Passion Extreme skapad av Richard Brixel. Du hittar all information och hela programmet på passionsextreme.se.

Anders Kihl
I samband med invigningen av skulpturbiennalen sparkar vi också igång guidningar till konstverken från No Limit Street art och en kombinerad variant som ger dig en skön vandring tillsammans med fördjupning kring både skulpturer och street art, den kallar vi "guidning offentlig konst". Köp din guidning direkt online, redan idag - här!

Vi vill ge dig nya intryck!
En hel värld av känslor, intryck, färg och form, allt inom gångavstånd i centrum. Nära till en kopp kaffe, en bit mat eller bara en välbehövlig paus för att smälta intrycken.

Konst i världsklass och den väntar på dig i staden som galleri. Fler guidningar, museer och gallerier hittar du på boras.com/stadensomgalleri

--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 66, 5 maj) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för femte gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar