onsdag 4 maj 2016

SCREENS & MIRRORS – om fotografi, seende och kropp - #blogg100 dag 65


Jag brukar ofta gå på utställningar och museer själv. Vill inte känna mig stressad. Antingen av någon som har ett snabbare tempo än mig eller att jag själv, i jämförelse med sällskapet, kan känna mig som en 100 meters löpare.

Har för vana att se till att hamna på en guidad visning. Dels för att jag är lat av naturen och inte orkar läsa en himla massa skyltar, men också för att kunna få någon annans tankar tillsammans med ren kunskap om verken eller konstnären.

Denna gång blev det utan guide men i sällskap av en praktikant från jobbet… och insåg något…det var himla trevligt. ”Nya” fräscha ögon, utan kritiskt seende eller kunskap om verken. Kul och inspirerande!

Jag gillar verkligen när man kan får använda geniknölarna och tänka till lite extra. Vad är det jag ser? Hur skall det tolkas? Hur tänkte konstnären här? Denna utställning ger verkligen utrymme för detta.

Här finns fotografier, rörliga bilder och installationer. En härlig blandning där även du själv blir en del av vissa verk.

Är det så att du skulle vilja gå på en guidning för denna utställning, på Konstmuseet, ges detta möjlighet till:
MAJ: torsdagar kl. 18 & söndagar kl. 14
JUNI: söndagar kl. 14
AUGUSTI: söndagar kl. 14

Utställningen pågår t o m den 21 augusti.

Annika E Andersson
Allt som händer på Borås Konstmuseum följer du på boras.se/konstmuseum samt på Instagram och Facebook. Just nu rullar det t ex in en hel massa postningar kring Borås Internationella Skulpturbiennal som startar 20 maj, men redan nu placeras det ut nya eller flyttade skulpturer runt om i staden.

Vi vill ge dig nya intryck!
En hel värld av känslor, intryck, färg och form, allt inom gångavstånd i centrum. Nära till en kopp kaffe, en bit mat eller bara en välbehövlig paus för att smälta intrycken.

Konst i världsklass och den väntar på dig i staden som galleri. Fler guidningar, museer och gallerier hittar du på boras.com/stadensomgalleri

--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 65, 4 maj) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för femte gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar