torsdag 12 maj 2016

Sociala medier bor i BORÅS! - #blogg100 dag 73


Va? Nej sociala medier har naturligtvis ingen hemvist. Däremot så framhåller Borås varje år en person som på något sätt arbetar för att sociala medier ska ge möjligheter för medborgarna att bättre påverka samhällsutvecklingen.

Detta gör man sedan 2013 genom en utmärkelse i form av #Socialamedierpriset. Det är Högskolan i Borås, Sparbanksstiftelsen Sjuhärad och Borås Stad som tillsammans instiftat priset som ska uppmärksamma och stödja utvecklingen för att fler människor ska kunna göra sig hörda och belysa frågor på ett nytt sätt. Fler delaktiga i samhället och positiva effekter för demokratin är också effekter som kommer ut av utvecklingen inom sociala medier.

Priset, på 100.000 kronor går till en person, grupp eller organisation som har utvecklat användningen av sociala medier på ett sätt som ger samhällsnytta.

Anders Kihl
Den första pristagaren utnämndes 2013 då Joakim Jardenberg tog hem priset, 2014 handlade det om Lina Thomsgård och 2015 utsågs Brit Stakston till vinnare av priset.

Vem som helst kan nominera. Därefter tar en jury bestående av representanter för Sparbanksstiftelsen Sjuhärad, Högskolan i Borås, Borås Stad och Borås Tidning över och utser en vinnare. Juryn har också möjlighet att själva nominera personer och/eller organisationer till utmärkelsen. Vill du nominera en person eller organisation, fyller du i formuläret här.

Vill du läsa mer om tidigare pristagare, se filmade intervjuer m m kan du göra det hos Högskolan i Borås. Och! Glöm inte nominera, du har fram till den 15 juni på dig.

--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 73, 12 maj) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för femte gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar