onsdag 11 maj 2016

Superstafett och SM i Motocross - #blogg100 dag 72


Det är på dagen en månad kvar till SM i Motocross (deltävling 3) i Borås. Tävlingarna körs i olika klasser i dagarna två på Borås Motorstadion, Gäddered den 11-12 juni. Det kommer garanterat bli synnerligen fartfyllt och spektakulärt och motorsport är väldigt populärt så räkna med folkfest och publiksuccé på en och samma gång.

Redan nu till helgen har du chansen att se rafflande motorsport i Borås. Den 14 maj går den minst sagt häftiga "Superstafetten 2016" av stapeln. Superstafetten är en lagtävling som körs på varvbana med massor av olika underlagstyper samt varierad terräng och hinder. Det lag som hinner flest varv under 3 timmar tar hem tävlingen. Här samlas förare från alla möjliga typer av motorcykeldiscipliner och hojarna kan också variera. Man får delta med både registrerade och oregistrerade hojar och utan körkortskrav. Rundbanan sträcker sig över 12 km där förarna avverkar varvet på ca 15 minuter.

Här nedan kan du se hur det kan se ut. Högst sannolikt något du inte vill missa, eller hur!Anders Kihl
Mer information om motortävlingar på Gäddered får du på FMCK Borås webb. Och du vet väl att du även kan köra Go Kart ute på Gäddered? Inte under superstafetten, men det finns massor av andra tillfällen under sommaren. Dessutom kan du boka banan för större grupper. Läs mer om Go Kart-banan hos actionochevent.se.

Varje onsdag har du dessutom chansen att få prova på motorsporter alldeles gratis. Då kan stor som liten känna sig för och testa om det kan vara något för dig. Mer information om Cross här och om du vill testa trial här.

Svårt att hitta till motorstadion? Här får du en helschyst vägbeskrivning.

--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 72, 11 maj) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för femte gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar