fredag 3 juni 2016

3 stegrande uthållighetsprov på en vecka - #blogg100 dag 95

Foto CC-BY-ND Akunamatata
Snart tar uthållighetsidrottarna över Borås. Det blir en hel vecka med tävlingar för uthållighetsidrottare. Det börjar i lite lugnare form i stadskärnan och kanske lite mer i lagom takt för den hygglige motionären som vill ha lite kul. Den 11 juni är det Borås City Swim Run som arrangeras av Kunskapsskolan.

I Swimrun ska du tillsammans med en medtävlare ta dig fram längs en bana som går både på land och i vatten iförd våtdräkt, badmössa, skor och ev annan utrustning. Borås City Swimrun följer en bana i Stadsparken och längs och genom Viskan. Totalt innefattar banan 5 km löpning och ca 300 m simning fördelat på 6 simetapper och 7 löpetapper.

Sedan blir det tuffare. Colting & Co har växt ur stadskärnan och flyttat sin årliga triathlontävling till Almenäs. Med ambitionen att skapa den mest naturskön och bäst arrangerade triathlontävlingen över halv IM-distans sätter man ribban högt. Halv IM-distans innebär förresten 1.900 meter simning, 90 km cykel och 21 km löpning. Cyklingen lär vara en riktig tuffing med nära 1.000 höjdmeter på 90 km distans. Du kan se bankartan här och läsa mer om Borås Triathlon som går av stapeln den 18 juni.

Dagen efter blir det återig Swimrun, fast nu på en betydligt tuffare sträckning än veckan innan i stadskärnan. Borås SwimRun är en av årets hårdaste konditionstävlingar med utmanande och vackra banor. Deltagarna kommer från ett dussin länder och spänner över nybörjare till elit. Även här tävlar man i par och genomför loppet tillsammans. Skillnaden mot varianten i stadskärnan? Tja! En hel del, här är det 27 delsträcker över 34 kilometer distans och 1.100 höjdmeter. Men! Det finns också en sprintbana för den som inte är riktigt lika galen :) Sprintbanan är cirka 6 km lång med 5.4 km löpning och 550 m simning. Här nedan kan du se filmen från 2015.Stina Hallhagen
I den fantastiska naturen kring Almenäs, Örejö och åsarna runt sjön vindlar sig banan genom och över trolska skogar och djupa vatten. Borås Swimrun sträcker sig runt Öresjö med omnejd och bjuder på en magnifik naturupplevelse och en synnerligen kuperad och utmanande terräng! Start och mål sker vid Almenäs

Vid Almenäs kan den som vill följa loppet göra det via en livesändning, visuell tidtagning och givetvis speaker. En perfekt dag för hela familjen att tillbringa på vackra Almenäs således.

Så toppa träningen och lycka till!


--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 95, 3 juni) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för femte gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar