fredag 10 juni 2016

Annelunda dagar för torparna


Dags för ännu en gästbloggpost från våra favorittorpare i Annelundsparken: Häromdagen fick vi besked, de av oss efterlängtade perennerna finns att hämta på plantskolan. Så vi tog bilen och for iväg. Men Herre Gud! Vad hade vi gjort? Hela 945:an blev knôkatjock med växter. Vi hade inte fått in en till.

Sommarvärmen gjorde att vi fick ändra vår idé om att plantera på helgen så redan i fredags drog vi igång till långt in på kvällen och så fortsatte vi på lördag fm. När vi tog fika så hade vi puttat ner cirka 160 plantor och rotknölar av olika slag och vi redigt trötta men sedan vidtog vattningen. Många liter blev det på såväl land som i lådor.

På sjunde dagen vilade vår Herre och så även vi, satt bara och njöt av våra odlingar och konstaterade att det växer så det knakar i våra lådor. Så bra så att vi med storglädje kan lämna av skörden till vännerna på Annelundsvillan så det kan servera verkligt närproducerat och om något år kan de nog få blommor också.

Nationaldagen! Nu hade vi laddat upp och på olika sätt spritt informationen att vi serverade kaffe med hembakt mot en ringa peng. Som vi alla boråsare vet så hade vi strålande sol och varmt så Annelunda visade sig från sin bästa sida för alla gäster som kom. Riktigt kul var att förre Stadsträdgårdsmästaren Åke Johansson hade tid att komma förbi. Det var ju han som tog initiativet till kolonilotten för 15 – 16 år sedan och som i höstas hjälpte oss med planering och växtval till perenndelen. Eget beröm luktar illa sägs det men det är roligt att få berätta att Åke gav oss beröm både för hur vi planterat och hur det växer. Han sa också att det var precis så här som han tänkt sig kolonilotten när de drog i gång projektet. Eftersom detta är vår ambition också, att få det till ett levande ställe där alla ska känna sig välkomna att titta, sitta och fråga och bli inspirerade så växer tuppkammen på oss.

Har du facebook så kan du söka på Torpet Annelunda för tätare information om vad vi gör.

Vi hoppas att vi kommer att ses i sommar, när flaggan är uppe på huset så är vi på plats om du vill träffa oss.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar