måndag 13 juni 2016

Boka en skräddarsydd guidning för sommaravslutningen


Just nu händer det otroligt mycket kring konsten i Borås. Varje vecka har du möjligheten att följa med på mängder av olika guidningar bland den offentliga konsten i Borås såväl som på stadens museer. Inför sommaravslutningen med jobbet, kompisgänget, eller någon annan konstellation kan du boka en helt egen skräddarsydd guidning.

Ni bestämmer innehåll, startpunkt och tidsomfattning helt efter era önskemål. Det kan vara street art, skulpturer eller kanske lite av varje. En timma eller fyra, du bestämmer.

Nu finns också en del nya sköna sätt att kombinera konsten med lekar och team building. Företaget Aventi har ett spännande street-art-game som de erbjuder till grupper. Ni ska med surfplatta ta er runt bland verken, hitta rätt med hjälp av GPS och väl framme få information och svara på frågor. En slags kombinerad guidning, kunskap och lek. Perfekt för företagsfesten.

Nyligen hade vi också vår första guidning med Segway, vilket såg alldeles fantastiskt ut. Glada deltagare med breda smilband fick övningsköra på en parkeringsplats en stund före guidningen och sedan fick de på led ge sig ut bland konsten i Borås. Förutom att det naturligtvis är både kul och spännande att köra Segway är ju en klar fördel att det går snabbare och man hinner runt bland fler verk på kortare tid. Vi har inte några Segways själva men samarbetar med ett företag som levererar, instruerar och ser till att allt "rullar på" som det ska.

Stina Hallhagen
Här kan du läsa mer om hur du bokar er gruppguidning. Vill du själv skapa ett lite enklare event för kompisgänget kan jag rekommendera att köra en "skattjakt" efter Isaac Cordals små skulpturer från No Limit 2014. Du kan ladda ner en särskild karta här eller komma in och hämta på Borås Turistbyrå. Även om man är på rätt plats kan figurerna vara rätt svåra att upptäcka så det krävs skarpa ögon och ett gott team. Kanske kan lagen tävla om att hitta så många som möjligt på tid och fotografera sina "fynd" som bevis.

Vi vill ge dig nya intryck!En hel värld av känslor, intryck, färg och form, allt inom gångavstånd i centrum. Nära till en kopp kaffe, en bit mat eller bara en välbehövlig paus för att smälta intrycken.

Konst i världsklass och den väntar på dig i staden som galleri. Fler guidningar, museer och gallerier hittar du på boras.com/stadensomgalleri

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar