torsdag 9 juni 2016

En bra bit över 50.000 läsningar på 100 berättelser om Borås - #blogg100

Antalet omnämningar av Blogg100 i olika sociala medier under de 100 dagarna. (Graf: Fredrik Wass)
Vi är i mål och har i bloggform berättat om evenemang, platser, besöksmål och annat spännande i Borås under 100 dagar i följd. Vi kommer så klart att fortsätta blogga om staden, men kanske inte varje dag.

I dag ägnar vi oss istället åt en kortare sammanfattning av projektet #blogg100 för vår del. Under #blogg100 har vi inte helt oväntat gjort 100 bloggposter. En bra bit över 50.000 läsningar har genererats och många äldre bloggposter läses dagligen fortfarande.

Förra året (2015) deltog 400 bloggar i utmaningen som genererade 10.000 blogginlägg (något som indikerar att långt ifrån samtliga tog sig i mål med ett blogginlägg omdagen). Det genererade också 7.000 twitterinlägg och 3.000 facebookinlägg som omnämner blogg100 enligt Fredrik Wass sammanfattning här. Något man också kan utröna av grafen (ovan) från föregående år är att omnämningarna och aktiviteten sjunker över tid, en trolig effekt av att flera hoppar av utmaningen i förtid. Hur det ser ut för årets upplaga får vi återkomma till. Förhoppningsvis får vi se en mer övergripande sammanfattning även för året, men det lär säkert dröja ett tag i så fall.

Vi kan konstatera att det inte alltid är helt enkelt att bedöma vilka bloggposter som ska bli populära och få stort genomslag. Ibland är det uppenbart (som t ex bloggar om Quality Outlet Åhaga m m), ibland är det oväntat och ibland beror det säkert på faktorer som vilken tid på dygnet vi postar, vädret ute o s v.

Bloggar där vi testar restauranger är väldigt populärt och även inslag av lite mer udda karaktär, lite okända platser, om än så oansenliga, som gamla torp och liknande får ofta stort genomslag.

Anders Kihl
Det mesta innehållet har vi stått för själva, men vi har också haft 13 gästbloggposter från 12 individer, icke anställda av BoråsBorås. Det tycker vi naturligtvis är väldigt kul eftersom det ger en bredare bild av staden. Man brukar ju säga att användargenererat (UGC) innehåll är framtiden på nätet och också det vi är mest benägna att tro på. Är bloggen måhända framtiden för destinationswebbplatsen där invåndare och besökare i längre textform får bedöma resmål, restauranger m m likt tripadvisor och andra tjänster?

Så med de orden stänger vi kappsäcken för #blogg100 för den här gången. Kommer utmaningen igen 2017 så hakar vi högst sannolikt på. Till dess, fortsätter vi berätta om Borås i alla våra kanaler, om än mer sporadiskt än tidigare på bloggen.

--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 101, 9 juni) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för femte gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar