måndag 6 juni 2016

Följ med på Svanen - nu 15 år på Öresjö - #blogg100 dag


Har du följt med på Svanen på Öresjö någon gång? Om inte så är det dags och har du åkt med förr så är det säkerligen snart dags för en tur igen. I år firar dessutom Svanen, inte mindre än 15 år på Öresjö.

Få saker är så trevligt och rogivande som att en skön sommarkväll tillsammans med kapten Tollesson glida fram på det lugna vattnet i Öresjö och se husen och stränderna från vattensidan. Det är fantastiskt vackra omgivningar och ombord serveras god mat och dryck.

Svanen byggdes 1882 och hette då Siri. 2001 fraktades hon till Borås från sjön Runn i Dalarna. Då hade hon namnet Slussbruden, men döptes om till Svanen efter lokomotivångaren Svanen som trafikerade Öresjö under en enda säsong 1892. Svanen byggdes ursprungligen som bogserbåt åt Sölvesborgs hamn av Ljunggrens Mekaniska Verkstad i Kristianstad. Hon hette ursprungligen Siri. Genom åren har hon döpts om fyra gånger.

1912: Strömsholmen
1994: Siri
1998: Slussbruden
2001: Svanen

Svanen är den perfekta platsen för både fest och kärlek! Boka hela båten för exempelvis firmafest, konferens, bröllop eller dop – eller boka ett bord för en härlig räkkryssning med din partner eller en god vän. En räkkryssning är inte komplett utan levande musik och Svanen åker inte ut på sjön utan att ha underhållare ombord. Genom åren har Svanen och dess gäster förärats högklassig underhållning av många namnkunniga artister och band.

Fakta Svanen
Längd: 15,44 m
Bredd: 3,71 m
Stina Hallhagen
Djupgående: 1,51 m
Motor: Diesel (Scania)
Effekt: 162 hk

Förutom att det är helt underbart att tuffa runt på sjön med god mat och dryck imponeras jag av omgivningarna. För oss som är landkrabbor till vardags är det en alldeles speciell känsla att få se upp mot Ryåa Åsar och alla de vackra husen som ligger runt sjön från en sida man sällan sett dem ifrån förr.

Läs mer och boka din tur på den rykande färska hemsidan för Svanen. Du kan också följa båtens äventyr på facebook.

--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 98, 6 juni) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för femte gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar