onsdag 8 juni 2016

Här firar du midsommar i Borås 2016 - #blogg100 dag 100

Foto: CC-BY Peter Salanki
Visst det är ett bra tag kvar men samtidigt är det skönt att ha planerna klara i tid. Även om många säkert har traditioner från år till år och firat på samma plats eller hos och med samma människor i många år, kan det vara trevligt med lite nya tips.

Runt om i Borås sker det midsommarfiranden på mängder med platser och i olika typer av miljöer. Ofta är naturligtvis firandena kopplade till en hembygdsgård eller liknande. boras.com har vi satt upp en särskild listning för dig som vill grotta ner dig i alla firanden vi känner till. Kanske finns det några vi missat? Kommentera i så fall gärna eller skicka information om det vi missat till evenemang@boras.com.

Anders Kihl
Allra hetast är kanske det traditionella midsommarfirandet i Ramnaparken som årligen lockar tusentals deltagare. Redan den 22 juni 17.30-19.00 kan du vara med och klä midsommarstången. På midsommarafton (24 juni) sker firandet mellan kl 13.00-17.00 och Kafé Gästgivaregården har extraöppet kl 14.00-18.00 för den fikasugne. Firandet avslutas med en gudstjänst i Ramnakyrkan kl 16.00 på midsommardagen.

Tycker du att det är trist att fira midsommar på traditionellt sätt kan du alltid planera in ett besök på Borås Djurpark som har öppet precis som vanligt även på midsommarafton. Även Quality Outlet Åhaga har öppet på midsommarafton ifall shoppinglusten skulle vara starkare än suget efter dans kring stången och sill.

Fler tips på vad du kan hitta på i midsommarhelgen hittar du naturligtvis på boras.com.

--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 100, 8 juni) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för femte gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar