lördag 11 juni 2016

Kolla miniracing i Sverige Cupen 18-19 juni

Samtliga foton: Jörgen Jarnberger
Kände du till Borås MRK (eller Borås MiniRacingKlubb)? Kanske inte. Jag gjorde inte det, däremot har jag många gånger åkt förbi utomhusbanan ner i svackan mellan Viskafors och Svaneholm och jag måste erkänna att jag varit lite nyfiken på att se någon tävling.

Nu har du och alla andra chansen att se riktigt vassa förare när deltävling två av Sverige Cupen drar in i Borås helgen den 18-19 juni. Här deltager eliten av radiostyrd bilsport då tävlingen är rankinggrundande för dom större mästerkapstävlingarna. Klassen heter 1:8 offroad och det är klassen det både låter och ryker om. Bilarna körs på en blandning av metanol och olja och det doftar alldeles underbart enligt RC entusiaster! :) (RC står förresten för Radiostyrning eller kommer egentligen från engelskan och då Remote Controlled eller Radio Controlled. 1:8 står naturligtvis för skalan).

Tävlingen är en tvådagarstävling där man under lördagen kör träning och kvalheat för att skaffa sig så bra utgångsläge för söndagens finaler. Lördagen fram till ca 10-tiden är det träning och därefter körs kvalen och dessa brukar vara klara framåt 18-tiden. Söndagen körs det finaler från tidig morgon till eftermiddagen. Exakt tidsschema blir klart först dagen innan. Fri entré!

Så missa inte detta om du är svag för actionfylld racing! Skulle du mot förmodan göra det har du snart chansen igen då den mittsvenska cupen körs på samma bana den 2 juli.

Nyfiken på mer om Miniracing?
Borås MRK är en klubb med RC entusiaster som tillsammans träffas och kör, nybörjare som proffs. De flesta tävlar nationellt och några på internationellt i radiostyrd bilsport, vilken nivå bestämmer man själv. Vi ser till att denna fantastiskt roliga hobby lever vidare och sprids till så många som möjligt. Att köra bil kan tyckas kul, men att köra radiostyrda bilar som antingen drivs med el eller bränsle är ännu roligare. Sporten passar såväl de yngsta som de äldsta. Det enda som krävs är att du har en bil som går att köra. 

Anders Kihl
Vi på klubben hjälper dig att hitta rätt i floran av bilar som finns på marknaden. Atmosfären på vår klubb gör att det är enkelt att både komma igång och om man så vill, uppnå elitnivåer inom sporten. Vi tillhör Västra BilsportsFörbundet, som i sin tur sorterar under Svenska BilsportsFörbundet och Riksidrottsförbundet. EFRA är vår internationella moderorganisation.

Läs mer på klubbens webbsida eller på facebook.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar