söndag 5 juni 2016

Lättsmält bildblogg i sommarvärmen - #blogg100 dag 97


Lättsmält, men spännande, underbart och nostalgiskt i sommarvärmen. De flesta är väl ute och badar istället för att läsa bloggar så idag blir det mest gamla bilder. Visst är det något speciellt med gamla bilder, särskilt om det är platser man känner igen. Allra mest förtjust är jag kanske i de gamla handkolorerade vykortsvarianterna.

Vilka är dina favoriter, platser och vyer över gamla Borås? Kolla in Magnus Markgårds underbara samling med närmare 500 gamla Boråsbilder på flickr.

Bilden här intill kan du t ex hitta i samlingen tillsammans med en massa andra spännande. Bilden här till vänster visar gamla (då säkert väldigt modern och futuristiskt) EPA-baren.Då och nu är också spännande. Bilderna här till vänster och nedan är förmodligen tagna från exakt samma plats. Torntoppen på Carolikyrkan är högst sannolikt fotopunkten, fast med rätt så några års mellanrum. Det senare fotot är taget av David Grimbeck.I den här filmen av Åsa Westberg på Youtube kan du också se gamla härliga Boråsvyer:Anders Kihl
Har du sköna tips att dela med dig av kring bortglömda bildskatter? Kommentera gärna, för visst måste det finnas massor med spännande sidor, gamla filmer och liknande som visar hur det såg ut i Borås, förr i tiden?

Ett hett tips är också att följa facebookgruppen Gamla Borås. Pelle fotograf samlar också gamla Boråsbilder här.

Har du en stund över måste du kolla in den här gamla Boråsfilmen från 1938 på tuben också.--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 97, 5 juni) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för femte gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

1 kommentar:

  1. Trevligt att se,vid EPA baren har jag ätit stekt falukorv med potatismos och brun sås.Var det billigaste man kunde äta men gott!Sommarluncher när jag arbetade på sommarloven!

    SvaraRadera