lördag 4 juni 2016

Navet firar 20 år och öppnar dinosaurieutställning - #blogg100 dag 96


Det började med en idé om att fylla vår eventhall Kuben med aktiviteter under sommaren… eller började det egentligen redan långt tidigare med den vågade frågan till fastighetsägaren om det var möjligt att bygga tak över innergården och en ny stor vägg? De sa JA! -och plötsligt blev det bråttom. Det här var strax innan det gigantiska bygget, av det som idag är Textile Fashion center, skulle starta.

När allt ändå var igång passade vi på att bygga om hela entréplanet. Det nya NAVET invigdes 2013 med en unik eventhall, fler laboratorier, modernare verkstad, ny entré och en basutställning om hållbar utveckling.

Vi kan nu konstatera att det gick bra och att NAVET nu är en flexibel arena för många typer av aktiviteter. Mässor i Kuben, föreläsningar, naturvetenskapliga experiment, middagar, företagsaktiviteter, galor, lunchdiscon m m och senast i den långa listan finns nu dinosaurieutställning!

På NAVET saknas det aldrig uppslag och idéer, det är ständigt något på gång. Det blev väldig mycket på gång när ett broschyrställ på ett science center i Danmark vrålade svaret på vad sommaren 2016 skulle innehålla. Snabba beslut och en ny fråga till fastighetsägaren; ”Går det att riva en vägg så att vi får in dinosaurier i verklig storlek?”. Det var inga problem! Det underlättar när även andra förstår vad det innebär att våga lite extra!

Den 11 juni invigs utställningen ”Dinosauriefrossa”, en 500 kvm stor utställning med dinosaurier i naturlig storlek.

Navet firar 20 år i år och satsar på dinosaurierna för att ge besökarna en extra present. Miljön är byggd som ett förhistoriskt landskap och besökaren kan vandra runt för att på nära håll uppleva de dinosaurier som levde i en tid för 60-120 miljoner år sedan. I centrum imponerar en 17 meter lång Spinosaurus.

Anita Holmqvist
För den som inte kan hålla sig till den 11 juni, smygöppnar faktiskt utställningen redan i helgen. Den 4-5-6 juni har NAVET öppet för allmänheten mellan kl 11-16.

Mer information på navet.com och självklart i sociala medier på facebook, twitter och instagram.--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 96, 4 juni) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för femte gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar