fredag 1 juli 2016

Annelunda sommar - Öppet hus på Sveriges mest centrala torp


Nu är det ett år sedan vi fick ta över kolonilotten. Ett år som i sanning varit lärorikt.

Förra året var det till att rensa och lägga igen allt som fanns ifråga om land och rabatter. Det var bara några bärbuskar och några perenner som klarade sig från vår attack.

I våras drog vi igång våra ”nyodlingsprojekt” och nu ser vi resultatet. Inte helt önskvärt på alla områden men definitivt växer det så det knakar över allt och vi får ha det i fred som väl är.

Går du förbi så ser du gigantiskt potatisblast, finns nog en risk för att det är dåligt under p g a för bra jord.

Vi har skördat ruccola, vad är det för fel på det gamla svenska namnet senapskål, och sallad i mängder. Persilja och dill fattas oss inte och snart går vissa dillplantor i blom, krondillen är klar. Vi undrar bara när broccoli och blomkål ska börja visa sitt rätta jag för de sträcker sig så högt, så högt.

Njutningen fullbordas av att perennerna växer så väldigt bra och flera blommar eller är på väg att blomma. Det blir nog mäktigt när rabatten är fullt utvuxen.

Häromdagen hade vi Borås Tidning på besök, det blev ett pangreportage, en helsida i måndagens tidning (27/6) och på eras hemsida fanns samma artikel och dessutom ett webb-tv-inslag. En enorm reklam för parken och Annelunda tycker vi. Läs mer på bt.se.

Detta besök har uppmärksammats av många som inte har sett att stället finns eller undrat vilka som sköter det.

Vi gör också nya fynd där. En stor bergkristall låg på jorden en dag, Hur den kommit dit har vi ingen aning om men något fint ska vi göra av den. En annan upptäckt var en pantersnigel. Vi trodde det var en brun fiende men en noggrann titt förhindrade avlivning. Tvärtom visade det sig var en god vän för den äter spanska skogssniglar. Fler sådana vänner tack.

Öppet hus 2 juli
Nu på lördag har vi sagt att vi har öppet hus så är du ute mellan kl 11 och 15 är du välkommen förbi, vi kommer att sälja kaffe och kaka för 20-25 kr och överskottet används till utveckling av torpet.

Varmt välkomna hälsar torparna Ulf & Svante

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar