tisdag 16 augusti 2016

Borås första pumptrack och nya mtb-banor på Knektås


Nu är det nära, lördag den 27/8 inviger Borås GIF stadens första pumptrack samt fyra nypreparerade slingor för mountainbike och en kombinerad hinderbana/utegym vid GIF-stugan på Knektås.

Det hela firas med en dag fylld av aktiviteter för hela familjen. Du kan prova på mountainbike, hinderbana och orientering. 10-faldige SM guld vinnaren i cykeltrial, Björn Levin, visar upp sina färdigheter och före detta proffscyklisten Mattias Carlsson har mountainbikeskola och delar med sig av sina bästa tips. 

För de minsta barnen finns det ansiktsmålning och tipspromenad. Givetvis är stugan och serveringen öppna hela dagen. 

- Borås GIF:s ambition är att erbjuda en ännu bredare verksamhet under de kommande åren, berättar Jonas Peterson, ordförande i Borås GIF på Knektås. 

- Vår nysatsning på mountainbike kompletterar och samverkar med våra nuvarande verksamheter inom skidor och orientering och bidrar till att vi kan attrahera fler barn, ungdomar och föräldrar i vårt upptagningsområde menar Jonas.

Alla aktiviteter är gratis och pågår mellan kl 10.00-13.00. Ta med din egen cykel och träningskläder. Alla kan vara med och prova på, oavsett ålder. Om du är osäker på hur du hittar till GIF-stugan kan du kolla in koordinater och karta här.

UPPDATERING: Nu finns massor av information om de olika banorna och anläggningen på boras.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar