tisdag 23 augusti 2016

Glädje, precision och arbetande hundar när SM i Bruks och IPO intar Borås


Till helgen intar hundarna återigen Borås. Årligen sker en större hundutställning på Ryda sportfält som lockar massor av besökare, såväl hundägare som allmänintresserade. Till helgen är det dags igen, men nu handlar det om arbetande hundar, snarare än utställningshundar. SM Bruks och IPO 2016 sker på Ryda sportfält 26-28 augusti och här berättar Lena Jacobsson mer om vad du kan förvänta dig av dagarna.

Hunden – människans bästa vän!
Man kan göra massor tillsammans med sin kompis hunden. Den ger en förutom daglig motion och vänskap möjlighet att i olika former träna och tävla tillsammans med likasinnade.

I helgen går SM i Bruks och IPO i Borås på Ryda Sportfält.

Du som är hundintresserad, ta chansen att besöka oss på arenan där man kan se ekipagen göra upp om den åtråvärda titeln svensk mästare! Det är en fröjd att se dessa duktiga förare med lydiga hundar utföra sina moment med glädje, precision och stor vilja att göra rätt.

Hundraserna som kommer att tävla är av lite större sort, sk bruksraser, som Schäfer, Border Collie, Labrador för att nämna några.

Dessa förare med sina hundar tävlar i 5 olika bruksgrenar som kallas Spår, Sök, Rapport, Skydd och IPO. De har sitt ursprung i Försvarsmakten men är idag en mer renodlad tävlingsform. Alla hundarna gör sk fältprov som utförs i skogen. I alla grenarna ingår dessutom ett lydnadsprogram som kommer att utföras på arenan på Ryda Sportfält. För de ekipage som tävlar i grenarna Skydd och IPO tillkommer dessutom ett skyddsprogram som också går på arenan.

Självklart erbjuds även möjlighet till både fika och mat och ett stort utbud av knallar som säljer hundrelaterade produkter.

Mer info och detaljerat tidsprogram finns på smbruksipo.se du kan också följa facebooksidan.

Varmt välkomna!
/Lena Jacobsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar