onsdag 21 september 2016

10 år med Konstrundan i Sjuhärad


Den 7-9 oktober är det dags igen, för Konstrundan i Sjuhärad. Det är nu tionde året som nyfikna konstintresserade erbjuds att besöka konstnärerna på plats, i sina respektive ateljéer, mitt i skapande processen.

Kanske är det just det som gjort Konstrundan så populär. Här får man verkligen chansen att se konsten och konstnärsskapet på djupet, samtala med konstnärerna och se hur de arbetar.

Helgen inleds med en festlig vernissage av samlingsutställningen på Ålgården fredagen den 7 oktober kl 18.00-20.00. Här utlovas godsaker för både kropp, själ, öga och öra. Det blir livegraffiti med Adam Algotsson, musikunderhållning av Sacha Leuenberger och inte mindre än 47 verk, skapade med allehanda tekniker, på plats i samlingsutstälningen. Invigningstalar gör Boråsprofilen Katharina Bartholdsson.

Anders Kihl
Under lördagen och söndagen kl 11.00-17.00 har du möjlighet att besöka samlingsutställningen, konstnärernas ateljéer och visningslokaler. Föreningen Konstliv Sjuhärad, som arrangerar ger med anledning av 10-årsjubiléet ut en tidning där man kan läsa om alla 47 medverkande konstnärer. Tidningen distribueras via turistbyråer, bibliotek, restauranger m m i Västsverige och en digital version kommer också att finnas på konstlivsjuharad.se.

För senaste uppdateringarna besök facebooksidan eller instagram.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar