måndag 5 september 2016

Den enda vägen är upp!

Det är i alla fall vad jag vill intala mig när jag står där. Visst! Ner kommer man alltid, men den känslan vill jag helst släppa, just där och då.

I flera år har jag varit nyfiken på Upzone, men det har aldrig riktigt blivit av. En bidragande faktor kan så klart vara att jag utvecklat en stark höjdskräck, som jag upplever blir värre och värre för varje år som går. Förr hade jag inte några som helst problem med att klättra upp på olika saker och jag har dessutom hoppat fallskärm. Numera kan jag knappt gå upp i en spiraltrappa utan att känna svindel. Men nu! Äntligen har jag varit på Upzone!Jag hade hört att man inte behöver utsätta sig för mer än man själv känner att man klarar av. Att det hela går ut på att man ska utveckla och utmana sig själv i sin egen takt.

För någon vecka sedan fick vi tillfälle att besöka Upzone, med jobbet,  och det var en upplevelse som jag gärna vill rekommendera. Vi fick testa två olika utmaningar. Den första gick ut på att man arbetade i team genom att hjälpa en lagmedlem i taget över från ena sida till den andra på hög höjd. En person i laget  klättrade på rörliga platåer som kunde förflyttas med hjälp av att övriga lagmedlemmar flyttade på dessa med rep från marken. Otroligt läskigt men genomförbart ändå. 

Den andra utmaningen bestod av att man skulle klättra upp på en 9 meter hög påle och ställa sig på den. JA 9 meter! Det gör jag aldrig tänkte jag, och en halv minut senare stod jag med ena knät längst upp och försökte ställa mig upp. Det gick vägen det också. Vilken seger!

Trots att jag var skraj, kändes allting väldigt tryggt hela tiden. Personalen hade superkoll på allting kring säkerheten och tog ner oss på backen  på ett smidigt och säkert sätt.

Stina Hallhagen
Du måste verkligen prova! Även om man som jag, lider av höjdskräck. Efteråt känner man sig otroligt stolt över att ha vågat och genomfört något som man inte trodde man skulle klara. Det finns många banor och utmaningar på olika nivåer att testa. Det passar perfekt för olika tillfällen som t ex möhippor eller företagsevent.

Mer info på upzone.se och givetvis på facebook.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar