tisdag 6 september 2016

Det finns ett himmelrike, och det är gjort av choklad!


Så ja, hold your horses! Det var inte min avsikt att häda, det handlar om en metafor. Men, det ligger sannerligen något i det. Vi har tidigare berättat om Zebeda på bloggen, men nu har företaget flyttat in till stan och återfinns i nyrenoverade lokaler på Landerigatan 1 i K11-huset.

Här har man fått ändamålsenliga lokaler för både lager, administration och provningar, men det som intresserar mig mest är så klart butiken. Fokus är nu än mer på choklad än tidigare och det här är verkligen himmelriket för en chokladälskare. Inte chokladälskare? Tro mig, du kommer bli omvänd av Kersti och Eric.

Under mitt smygbesök, hinner vi avhandla hur kakaobönor växer, hur choklad tillverkas, arbetsförhållanden på kakaoplantager och naturligtvis en hel massa prat om slutprodukten - chokladen. Det Kersti och Eric inte vet om choklad är inte värt att veta. De bjuder glatt på smakprov och berättar passionerat om smakerna, aromerna och ursprunget. Det ena smakar godare än det andra och en stark beslutsångest smyger sig på mig. Jag vill ha den, och några av den där och så ska ju den lille hemma ha något gott till kvällen. Som tur är avbryts min shoppingiver för en stund av några gäster från K11-huset som smygit sig ner för att handla lite gott till helgen. Det tisslas och tasslas lite om hur länge de lyckats få den senaste chokladen att räcka :)

Efter ett långt besök, massor av ny kunskap och mängder av härliga skratt tillsammans med Kersti och Eric har jag gjort mina val. Jag får med mig en hel stor papperspåse med alltifrån rå-kakao till en fantastisk helt ny 70% chokladkaka från Udzungwa Park i Tanzania och en massa annat. Jag får lära mig att nibs innebär att det är små krispiga bitar i chokladen och att för varje kaka som säljs så planteras ett träd i Tanzania och dessutom stöttar man bergselefanterna. Smaken? Gudomlig, lyssna bara på beskrivningen; "En lekfull mörk choklad med varma viskningar av apelsin och tofee som genljuder gommen medans Cru Udzunguwa dansar sin väg genom dina sinnen, med ett eco från elefanternas vandring från bergen till savannen" - det är som en stark kärleksskildring.

Så har du inte besökt chokladparadiset tidigare, eller om det var längesedan du gjorde ett besök, skynda dig, det är dags! Men du ta med den stora plånboken, för det finns så rysligt mycket gott och Kersti och Eric är så underbart genuina och trevliga att man lätt blir kvar en lång stund och fyller shoppingkassen lite extra mycket. Men vad gör väl det. Rena nyttoprodukter som framställs under goda förhållanden och med återinvesteringar i såväl människor som djur och natur. Bra grejer!

Den 16-17 september blir det högtidlig invigning av de nya lokalerna på Landerigatan 1 - och du är bjuden. Det blir utförsäljning av porslin, kläder m m för att göra plats för ännu mera choklad i den nya butiken.

Fredag:
9.30: De 20 första som anmäler sig får vara med och skåla innan bandet klipps. Maila kersti@zebeda.se.
10.00: Portarna öppnas!
10.00-18.00: Fynda, smaka, mingla, ställ frågor.
18.00: Portarna stängs för dagen.

Lördag:
10.00: Portarna öppnas.
10.00-15.00: Fynda allt möjligt. Vi bjuder på smakprover och vi svarar gärna på era frågor om choklad.
15.00-15.20: Testa, med hjälp av Kinesiologi, vilken choklad som passar just dig bäst. Du får vara med i mån av plats. De 10 första som anmäler sig får garanterad plats. Anmäl till kersti@zebeda.se.


Kaffe, varm choklad och te samt något gott att mumsa på till, finns till försäljning.

Mer info om zebeda på webben och givetvis på facebook.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar