torsdag 8 september 2016

En fröjd för smaklökarna hos Freddan & Lisa


I onsdags kom en av mina bästa vänner från Göteborg hit till Borås för att hälsa på oss.

Då passade vi två även på att besöka nya restaurangen “hos Freddan & Lisa” som ligger på Stora brogatan 6, självaste gågatan inne i stan.

Jag hade hittat stället via Instagram och gillade vad jag såg, så då bestämde vi oss för att gå dit.

Restaurangen är rätt så liten, men den är hur söt och charmig som helst. Lunchrestauranger brukar kännas småstressiga, men inte här.

Man väljer själv vart man vill sitta, då majoriteten av borden är långbord, så finns det en risk man får dela bord med någon annan, vilket vi fick göra, men det kändes inte opersonligt på nåt sätt, som jag ibland upplevt det innan på andra restauranger.

På bordet finns lunchmenyn så man hinner läsa erbjudanden, om man inte redan gjort det via deras Instagramsida.

Sen kom servitrisen till vårt bord, och hade med sig en varsin tallrik med sallad, en liten brödkorg med underbart, gott bröd, smör och knäckebröd. Vi blev tillfrågade om vi ville ha kolsyrat eller vanligt vatten, som ingår i lunchpriset.

Strax därefter kom hon tillbaka med vår dryck och frågade vad vi ville ha att äta.

Då min väninna är diabetiker och inte riktigt klarar av all sorts mat, frågade hon och en ingrediens gick att byta ut, vilken det inte var några som helst problem att lösa. Vi beställde och hon gick vidare.

Salladstallriken bestod av lite blandade grönsaker, bland annat en annorlunda variant av tzatziki, som var riktigt fräsch och god.

Då vi satt längst med gången, kunde man uppleva lite trånghet när det kom nya gäster och gamla gick till baren för att betala, men det var inget som direkt störde oss.

Några minuter senare kom våran lunch. Väninnan hade beställt Freddans köttbullar, som vad jag sett alltid finns med på lunchmenyn, och jag tog en rätt som bara fanns för dagen, helstekt fläskytterfilé med kantarellsås och slotsspotatis.

Och sikken fröjd för smaklökarna!

Kantarellsåsen var en av dom godaste såserna jag ätit, och slottspotatisen, som är klyftpotatis, kändes väldigt medlevhavsaktig.

Köttbullarna var perfekta dom också. Lagom kryddade och dom hade nån krydda i sig som vi inte riktigt kunde avgöra vad det var, men just den gav köttbullarna det lilla, lilla extra!

Vi avstod från kaffe med kaka efter maten, för vi hade lite ärenden vi var tvungna att bli klara med i stan. Och inte ens säker att det hade fått plats i magen, för portionerna var rätt så mättande.

Marina Moravcevic
Detta är ett ställe vi varmt kan rekommendera! Vill man slippa den värsta lunchruschen ska man undvika att komma runt 12-slaget, om man kan. Men även om det var fullt vid borden, så kändes stället ändå hemtrevligt och mysigt.

På kvällarna erbjuder dom tapas och andra medelhavsrätter, vilket vi nån gång kommer att prova också.

Ett mysigt ställe som rekommenderas varmt! Du kan även kolla in dem på facebook.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar