lördag 3 september 2016

Funky Stuff med Appear37 på Galleri Villastaden


I dag var det vernissage på Galleri Villastaden. Adam Algotsson a k a Appear37 ställer ut med utställningsnamnet "Funky Stuff" och du kan se utställningen fram till den 15 september.

Jag har haft förmånen att följa Adam på ganska nära håll under de senaste tre åren i olika sammanhang och sett, fotograferat och filmat flera av hans verk på containrar, tunnlar och utställningar. Adams utveckling är slående. När jag mötte honom första gången var han en synnerligen begåvad grafittikonstnär. Han behärskade lettering till fulländning med knivskarpa shapes och fick fram ett stort djup genom sin skuggteknik. Med tiden började figurativa delar smyga sig in mer och mer i målningarna och idag är de vanligt förekommande eller t o m huvuddelar i verken. Givetvis finns hela tiden graffitiinslaget med och det mesta i målningarna åstadkoms fortfarande med sprayfärg, men utveckligen är verkligen enorm.

Jag kan varmt rekommendera att besök på galleriet för att se utställningen. Dessutom tycker jag du ska ta en sväng förbi tunneln under Kungsleden som Adam målade för No Limit 2014 samt containern borta på Katrinedalsgatan om du inte sett dem. Nu har containern ett nytt motiv av Adam, men den ursprungliga skapelsen kan du se i en time-lapse jag gjorde tillsammans med Adam sommaren 2014.

Galleri Villastaden har öppet tisdag 6 sept kl 16.00-19.00, torsdag 8 sept kl 16.00-19.00, lördag 10 sept kl 12.00, tisdag 13 sept kl 16.00-19.00 och torsdag 15 sept kl 16.00-19.00.

Mer info på gallerivillastaden.se och på facebook. Mer info om Adam på appear37.com och givetvis på facebook.

Anders Kihl
Sugen på att besöka Adam i hans egen studio? Då kan du kika förbi honom på Fjällgatan på Byttorp och titta på konst och med lite tur får du se honom i action med någon ny målning. Lättast kollar du om Adam är på plats via appear37studios på facebook.

Vi vill ge dig nya intryck!En hel värld av känslor, intryck, färg och form, allt inom gångavstånd i centrum. Nära till en kopp kaffe, en bit mat eller bara en välbehövlig paus för att smälta intrycken.

Konst i världsklass och den väntar på dig i staden som galleri. Fler guidningar, museer och gallerier hittar du på boras.com/stadensomgalleri

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar