måndag 24 oktober 2016

Gå på kulturell skattjakt i Borås på höstlovet!


Under street art-festivalen No Limit Borås, 2014, skapade den spanske konstnären Isaac Cordal en mängd små figurer som placerades ut i stadskärnan. Det är ett perfekt sätt att få med barnen på en kulturrunda i Borås och samtidigt passa på att utforska stadens skulpturer och stora muralmålningar.

De små figurerna är gjutna i polyuretan, handmålade och sedan omsorgsfullt utplacerade av Isaac själv på strategiska platser. Figurerna är runt 20 cm höga, vilket gör det hela betydligt mer spännande och svårare, så klart. Även om man har kartan och är på rätt plats, kan en liten figur på 2 dm vara ganska svår att upptäcka.

Många är de barn och vuxna som promenerat runt Borås i jakten på att hitta dem. Kanske en föregångare till Pokémon GO :) Vill du ge dig ut på "skattjakt" med barnen, kompisarna eller familjen har vi smidiga kartor på Borås Turistbyrå med figurerna utmarkerade. Vill du ha lite tips kan jag rekommendera den digitala kartan. Dels för att den även innehåller andra verk från No Limit och en massa skulpturer, men också för att man kan klicka på de olika kartpunkterna och få upp bilder. Det blir betydligt lättare att hitta figurerna, även om man bara får ett tight bildutsnitt kan man ana placering, väggmaterial och liknande som kan ge bra ledtrådar.

Vill du ta skattjakten ett steg längre så varför inte kombinera det med ett företagsevent. Dela upp i lag och se vilket lag som hittar flest skulpturer och avsluta med en bit mat på någon av Borås trevliga restauranger. Eventbolaget Aventi har förresten ett färdigt upplägg kring "The Street Art Game" - de är dessutom otroligt duktiga på att sy ihop aktiviteten med annat spännande och anpassa aktiviteterna efter ert företags storlek.

Stina Hallhagen
Du kan läsa mer om Isaac och hans konstnärskap på hans sajt Cement Eclipses. All information du kan tänka dig om No Limit Street Art, konstnärerna, kartor m m hittar du på nolimitboras.com.

Vi vill ge dig nya intryck!En hel värld av känslor, intryck, färg och form, allt inom gångavstånd i centrum. Nära till en kopp kaffe, en bit mat eller bara en välbehövlig paus för att smälta intrycken.

Konst i världsklass och den väntar på dig i staden som galleri. Fler guidningar, museer och gallerier hittar du på boras.com/stadensomgalleri

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar