måndag 10 oktober 2016

Snart 1 miljon åskådare på Mariedal Cup


Frågar man Boråsare så har nog de allra flesta något ganska starkt minne kopplat till Mariedal Cup. En som har ganska många minnen är just cupgeneralen själv (eller ordförande i Mariedal Cup-kommittén som det egentligen heter) Anita Zetterman. Ett välkänt ansikte för många Boråsare. Anita har varit engagerad i Mariedals IK längre än de flesta kan minnas. Vad det gäller cupen är det samma sak, Anita har varit med samtliga 38 hittills spelade år. Visste du förresten att hon dessutom hunnit med att vara Boråsambassadör? 2002 tilldelades hon den utmärkelsen. Vad kan således passa bättre än att få lite information om den 39:e upplagan direkt från källan? Vi kallade in Anita för en gästbloggpost. 

Snart är det dags igen! Veckan efter Allahelgonhelgen spelas Mariedal Cup för 39:e gången! 11-13 november är datumen du ska boka in för 2016. Då går världens största inomhusturnering i fotboll, för pojkar upp till 19 år av stapeln i Borås.

Den sammanlagda publiken de första 38 åren uppgår till ca 900 000 personer! Snart har alltså 1 miljon åskådare upplevt Mariedal Cup, en smått svindlande siffra om du frågar oss. För att genomföra allt detta har genom åren drygt 9 500 personer ställt upp och jobbat för klubben, för fotbollen, för ungdomen, för det goda samhälle vi själva vill att vi och våra barn skall leva i!

Som sagt, snart dags igen. Vi hoppas att du är en av alla som höjer stämningen i våra idrottshallar denna helg. Vi spelar i tre hallar, Boråshallen som är "huvudarena" 48 timmar nonstop fre 18.00- söndag 18.00 samt i Fristadhallen och Dalsjöhallen något kortare.

Anita Zetterman
Spelstart sker i samtliga hallar den 11 november kl 18.00. Vill du se riktigt mycket fotboll köper du ett turneringsband (vuxna 180 kr och barn t o m 12 år 80 kr). Bandet gäller i alla tre hallarna och du kan se så många matcher du orkar och hinner med. Vill du hellre lösa en enkel entrébiljett går det naturligtvis också bra, då är priset 60 kr för vuxna och 20 kr för barn.

Du kan läsa mer på mariedalcup.com och på turneringens facebooksida.

Varmt Välkomna till MARIEDAL CUP

/Anita Zetterman

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar