onsdag 16 november 2016

4.082 intryck av No Limit Street Art Borås


Ja det finns så klart fler, men det är i skrivande stund de antal bilder som postats med hashtaggen #nolimitboras på Instagram. Lägger man till lite variationer med å och/eller årtal landar vi in på en bit över 5.000. Det känns helt fantastiskt att så många människor postat sin egen bild av konstverken i Borås. När jag bläddrar igenom flödet blir jag varm av lycka över alla de fantastiska bilderna, där många fångat personer som i någon form interagerar med verken eller poserar framför dem. Många har naturligtvis också fångat själva processen, när konstnärerna var på plats 2014 och 2015 för att skapa sina verk.

Har du missat No Limit rekommenderar jag starkt ett besök i Borås. Är du ännu inte helt övertygad rekommenderar jag en stunds scrollande i flödet på taggen. Trots att vi inte har haft någon festival 2016 har intresset för No Limit och konstverken varit fortsatt stort. Vi har haft mängder med bokade grupper som gått guidningar, ja t o m åkt runt på Segways bland målningarna. Vi har haft en brittisk guideboksförfattare på besök, amerikanska bloggare och nu i november kommer en fransk tevekanal för att göra ett nedslag bland street arten i Borås.

Konstverken kan faktiskt upplevas om och om igen. Karaktären och känslan ger nya intryck efter ljus och årstid. Därför kan jag rekommendera en vandring i vinterskrud eller i mörker, då flera av verken får ett alldeles särskilt djup. Du hittar en digital karta som samlar alla verk på nolimitboras.com - vill du hellre ha en fysisk variant är du varmt välkommen in till oss på Borås Turistbyrå där du kan hämta en.

Fortfarande inte övertygad? På Tripadvisor kan du läsa vad andra tycker. I dagsläget har No Limit 84 omdömen och 5.0 i snitt i betyg. Här nedan kan du läsa ett exempel:

"Genomtänkt och smart sätt att få människor att mötas kring ny kultur som de allra flesta tycks vara positiv till. Något "fult" (graffiti) blir något fint "konst och kultur" på ett sätt som gynnar alla. Lockar mängder med folk hit. Jag, som annars väldigt sällan brinner för kultur, tycker att det här är en strålande grej. Bra, Borås!"

Stina Hallhagen
Vi vill ge dig nya intryck!En hel värld av känslor, intryck, färg och form, allt inom gångavstånd i centrum. Nära till en kopp kaffe, en bit mat eller bara en välbehövlig paus för att smälta intrycken.

Konst i världsklass och den väntar på dig i staden som galleri. Fler guidningar, museer och gallerier hittar du på boras.com/stadensomgalleri

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar