måndag 14 november 2016

Följ Borås och Sjuhäradsbygdens lucia på sin ljusvandring


Sedan 1939 har traditionen pågått och varje år har man krönt en lucia Borås. 1969 tog Lions över arrangemanget och än idag är det Lions Borås Ullsaxen som ser till att Borås och Sjuhäradsbygdens Lucia varje år lyser upp tillvaron för många människor. Både genom vackra och stämningsfulla stunder men även genom det insamlingsarbete som Lions bedriver i anslutning till lucia.

Varje år ungefär vid denna tid får vi en påhälsning av Göran Krafft, luciageneral sedan länge. Schemat för de framträdande som lucia och hennes tärnor gör under november och december är en minutiös planering. Det bläddras i långa, långa listor och varje år förundras undertecknad över hur man får ihop logistiken och inte minst hur tjejerna orkar. Dagsprogrammet startar inte sällan tidigt på morgonen och avslutas framåt sena kvällen.

Till stor glädje för oss får vi varje år lov att publicera alla de tillfällen, då lucia framträder, som är publika och tillgängliga för allmänheten. Därutöver tillkommer en stor mängd tillfällen på företag, äldreboenden m m.

Totalt genomför 2016 års lucia Ellen Andersson och hennes tärnor runt 170 framträdanden.

Anders Kihl
Du kan följa Borås och Sjuhäradsbygdens lucia från den 26 november fram till den 14 december. Allra mest högtidligt blir det kanske under själva kröningen den 8 december kl 18.00 på Stora torget i Borås. Då kröns 2016-års lucia av Boråsambassadören Shahrzad Kiavash. Väldigt populär är också Luciahögtid i Gustav Adolfs kyrka som brukar generera två tillställningar fullsatta till bristningsgränsen. 11 december är datumet för året och kl 15.30 och 18.00 är tiderna som gäller.

Du hittar samtliga publika framträdanden av Borås och Sjuhäradsbygdens lucia på boras.com.

Sugen på mer jul och stämningsfulla evenemang? Kolla in vår julsajt på boras.com/juliboras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar