onsdag 9 november 2016

Frossa i julmarknader i Borås - vi har tipsen!


Snön ligger vit på taken, men än är inte tomten vaken... Men nog börjar det lacka mot jul! Vintern har anlänt och julmyset är ett faktum, och vad passar bättre än ett eller flera besök till någon av Borås alla härliga julmarknader?

Startskottet på julmarknaderna går den 19 november på Ekhagen. Ekhagens julmarknad kommer att bjuda på en hel del, så som julmusik av brassensemble, julloppis, ponnyridning, lotterier, hantverk, Tomteland för barnen, glögg, korvgrillning, varm choklad, och en himla massa andra härligheter. Ekhagens julmarknad håller öppet kl 13-16.

Julmarknaderna rullar sedan på för fullt och veckan därpå, den 25 och 26 november, har bland annat Hemgården sin julmarknad. Kom och fyll magen din med massa juliga godsaker av alla dess slag. Hemgårdens julmarknad bjuder även på försäljning av hantverk som Hemgårdens ideella krafter jobbat med under året, tombolor, fiskdamm, och musikunderhållning på piano, durspel och ukulele. Som avslutning på lördagen blir det julkonsert med Hemgårdens egna körer. Tid och datum för Hemgårdens julmarknad är följande: 25 november kl 10-18 och den 26 november kl 10-17.

Fyll inte era magar alltför väl dock för Zebeda Chocolate’s julmarknad håller öppet samma datum som Hemgårdens, men med något förlängda öppettider. Ni hinner med andra ord med båda julmarknaderna gott och väl. Tillhör du den chokladsugna typen är Zebedas julmarknad nog det rätta stället för dig, det sägs nämligen att deras julmarknad med råge nog blir den chokladigaste julmarknaden av dem alla. Botanisera bland juliga tryfflar, praliner, nougatstrutar, chokladkakor, bakchoklad, cocoschips och en stor mängd annat chokladgott. Under dessa dagar bjuds det dessutom på föreläsning om hur du själv kan baka enkla juliga tryfflar och lite nyttigare godsaker till jul, samt en specialchokladprovning i julens tecken. Dofta, smaka och njut. Zebeda Chocolate’s julmarknad håller till i deras lokaler, på Landerigatan 1 i Borås, den 25 november kl 10-20 och 26 november kl 10-18.

Känner du ändå inte att du stillat ditt julsinne den här sista helgen i november så finns här ytterligare en julmarknad att besöka. Ge den stämningsfulla julmarknaden på Ekarängskolan ett besök om du är intresserad av ett varierande utbud hantverk. Tid och plats: 26-27 november kl 10-16, Ekarängsskolan.

När november passerat och december tar vid höjs julkänslan ytterligare med fler härliga julmarknader och mysig julkänsla. Borås Museum bjuder på julmarknad i Ramnaparken, i en vacker miljö som minner om gångna tider. Kom och upplev gamla jultraditioner, handla julklappar eller bara njut av stämningen. Borås Museum hälsar dig välkommen den 4 december kl 11-16.

Den 9-11 december blir det keramik, textil, inredning, lite kläder, julklappar och fina julsaker hos Rotor på Bryggaregatan 10. Rotor har nämligen sin julmarknad denna helg och samtliga produkter är tillverkade i Sverige. Rotors julmarknad håller öppet följande tider: 9 december 12-18, 10 december 10-17 och 11 december 12-16.


Johanna Jagendal
På söndagen den 11 december finns det även möjlighet att besöka ytterligare en julmarknad, på Brämhults Gård. Vill du uppleva mysig julstämning i lantlig miljö är detta julmarknaden för dig. Brämhults Gård bjuder på traditionell julmarknad i den rustika Svinalängan. I Svinalängan blir det försäljning av fårskinn, tavlor, smide, stöpta ljus, marmelad, nötter, hemgjord glass, smycken och mycket mer. Gårdscaféet med ekologiska och hembakade godsaker har även öppet denna dag. Välkommen till Svinalängan och Brämhults Gårds mysiga julmarknad kl 11-15.

För fler juliga tips på julmarknader och andra trevliga julaktiviteter, kika in på vår julsajt. Vi uppdaterar löpande med info om julen i Borås. Har vi missat något? Tipsa oss på evenemang@boras.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar