torsdag 10 november 2016

Kan fotboll förändra världen?Varmt välkommen till en spännande och givande kväll i Gustav Adolfs kyrka onsdagen den 16 september. Kan fotboll förändra världen är ett samtal mellan Elfsborg, Futebol da forca och Svenska kyrkan om hur man kan förändra unga människors liv genom att se, stötta och tro på individen.

Kvällens samtal kommer att ledas av Sarit Monastyrski och du får ta del av de goda krafterna som finns i Borås och förhoppningvis blir du inspirerad och får en större inblick i hur man med förhållandevis enkla medel kan förändra världen. 

Elfsborg kommer att prata om hur de under ”vi-tillsammans” stärker individer som av olika skäl har hamnat snett, Futebol da forca, kommer dels att berätta om hur de arbetar i Moçambique och Zambia, där man inför varje match utbildar publiken, ledare och spelare i reproduktiv hälsa. Men de kommer också att berätta om hur de arbetar med unga kvinnors självkänsla här i Borås och att problematiken finns i alla stadsdelar.

Svenska kyrkans perspektiv är på mötet mellan flyktingar och det svenska samhället men hur ett nätverk/föreningsliv bidrar till en bättre värld. Målet är att människor som har lyssnat ska känna sig inspirerade, engagerade och bli stolta över de goda krafter som finns i vårt samhälle.

Kvällen bjuder även på härlig musik. Gladys del Pilar kommer att sjunga tillsammans med Living Gospel, som är stadens största gospelkör. Medverkar gör också Michael Bäck band och Ellen Andersson.

Sophia Strandberg Jonsson
Gladys och även Mikael Bäck (som står för bandet) driver egna skolor i Colombia. Mikaels skola till organisationen Ankarstiftelsen. Genom organisationen med eldsjälen Börje Erdman i spetsen har man byggt ca 200 skolor där där många av dessa är fotbollsskolor för att minska kriminalitet o s v. Börje Erdman har fått Drottning Silvias medalj och drottningen har också en egen skola i Colombia.

Allt detta, fullkomligt kostnadsfritt. Det finns bara ett MEN, det är begränsat antal platser. Självklart hittar du evenemanget på boras.com.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar