fredag 18 november 2016

Låt julens toner fylla dina öron. I Borås!


Jul, jul, strålande jul, glans över vita skogar... Julen är här, och lyser frid på jorden, glädjen är stor… Det strålar en stjärna, förunderligt blid…

Lite så har det börjat låta från stämbanden mina. Redan tänker ni? Yes, här laddas det upp tidigt inför mednynnandet i julens alla låtar, vilka merparten förmodligen kommer framföras på julkonserterna som komma skall. Tack och lov finns det vackrare stämmor än min att lyssna till framöver.Den 9 och 10 december tar exempelvis Anders Ekborg och musiker ton i Gustav Adolfs kyrka. Ekborgs julkonsert har blivit en tradition för många och beskrivs som fantastiskt vacker och förmedlande av härlig julkänsla och en traditionell jul som bygger på eftertanke, kärlek och omtanke om andra. Ekborg sjunger från kl 19 båda dagarna, 9 och 10 december.

Den 13 december är det dags för en annan omtyckt julkonsert, Elvis Christmas med Henrik Åberg, också i Gustav Adolfs kyrka. Detta år firar dessutom konserten hela 5 år. Henrik Åberg tolkar Elvis och anses av många vara Sveriges bäste Elvistolkare. Åberg kommer bjuda på de bästa jul- och gospelsångerna av Elvis Presley, några svenska klassiker samt material från sitt egna julalbum. Åbergs konsert börjar kl 19.30. 

Dagen efter, den 14 december, är det dags för ytterligare en stark röst att inta Gustav Adolfs kyrka. Roger Pontare. Pontare har en röst som behärskar alltifrån Motown och Sinatra till nordiska schlager-etnolåtar. Konserten Mitt vinterland kommer med andra ord med stor sannolikhet att bli stämningsfull och mäktig. Pontare sjunger från kl 19.

Julkonserterna fortsätter i stadig takt och redan dagen efter Pontare fyllt kyrkan med sin stämma, blir det ytterligare julmusik, fast på annan plats. Rickard Söderberg och Arja Saijonmaa omfamnar två musikaliska världar i deras En klassisk jul. Två artistgenerationer möts och i denna julkonsert blir det både nya och personliga tolkningar av de traditionella jullåtarna. Saijonmaa och Söderberg sjunger från kl 19.30 på Åhaga.

Den 17 december är det dags för julkväll med Magnus Carlsson och Jessica Andersson i deras Christmas Night på Åhaga. Det blir mäktiga toner, stora känslor, närhet och skratt tillsammans med finstämda julsånger. I Christmas Night utlovas det, det bästa från en traditionell jul, men i en modern och härlig förpackning. Carlsson och Andersson sjunger från kl 19.30.

Johanna Jagendal
Avslutningsvis sådär bara några dagar innan dopparedagen bidrar The Real Group med julstämning på ett lite annorlunda vis. Med bara sina röster som instrument har The Real Group ett eget musikaliskt uttryck som bidrar till en spännande, speciell och härlig konsert. Plats, datum och tid för The Real Groups julkonsert är som följer, Åhaga den 18 december kl 18.

Fler julkonserter och annat juligt hittar du på vår julsajt boras.com/juliboras. Vi uppdaterar löpande med julevenemang i Borås. Har vi missat något? Tipsa oss på evenemang@boras.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar