måndag 6 februari 2017

Upplev Sportlovet i Borås

Foto: Jörgen Jarnberger, JpixFoto
Vecka 7 innebär sportlov i Borås och då öppnar givetvis våra stora besöksmål upp för lediga barn och ungdomar, dessutom arrangeras det mängder av sportlovsaktiviteter runt om i staden. Vi samlar det mesta som händer på vår sportlovssajt boras.com/sportlov men självklart ger vi dig lite tips och inspiration här på bloggen.

Borås Djurpark slår upp portarna för säsongen redan den 11 februari och har sedan öppet dagligen kl 11.00-15.00 fram till den 19 februari. Då går du in till försäsongspris, eller så passar du på direkt att köpa ditt lejonkort, så kan du besöka parken så många gånger du vill under säsongen 2017.

Med lite tur blir det snö så du får uppleva hur djuren har det när parken står i vinterskrud. Varje dag under lovet kan du förutom alla djur uppleva följande:

kl 11.30
Kom till Barnens Zoo på Bongården och träffa våra djurvårdare och hör vad de har att berätta om djuren som bor på gården.

kl 12.30
Våra apor får lunch i Aphuset. Passa på att ställa frågor till våra djurvårdare efteråt.

kl 14.00-15.00
Kom till Rovdjurshuset och se vad våra djurvårdare hittar på idag.

Dessutom pågår tipspromenad för alla barn i gårdsområdet hela tiden under sportlovet. Häng med och du har chansen att vinna fina priser. All information om öppettider, priser m m hittar du så klart på boraszoo.se och löpande uppdateringar får du via facebooksidan.

Guidning bland belyst konst
Den 15 februari kan du följa med på en särskild barnguidning bland den belysta konsten i Borås. Vi vandrar tillsammans och tittar på belysta verk från såväl Borås Internationella Skulpturbiennal som street art-festivalen No Limit. 

Alla som följer med får låna en ficklampa för att upptäcka små verk under promenaden och dessutom delar vi ut reflexer som du får behålla efter guidningen. Ungdomar under 18 år följer med helt kostnadsfritt. 

Mer info och biljetter på boras.com.

Pippi kommer till Åhaga
Den 12 och 19 februari tar Pippi Långstrump över Åhaga. När hon flyttade in i Villa Villekulla blev inget sig likt, frågan är om Åhaga någonsin kommer vara sig likt efter det här. Mer info och biljetter genom boras.com.

Gina Tricot Grand Prix
Har på några år vuxit till att bli ett av Sveriges mest välrennomerade ridsportsevenemang. Exklusivt, designat och numera med både hoppning och dressyr. Tävlingarna börjar redan den 8 februari men de absoluta höjdpunkterna ser du naturligtvis under helgen. Stora delar av den svenska eliten inom dressyr och hoppning är på plats för att göra upp om de stora prispengarna.

Utöver själva tävlingen kan man också shoppa den exklusivt framtagna klädkollektionen, få autografer från några av våra mest kända ryttare, fika och äta gott samt låta barnen leka i Myshörnan. Läs mer och köp dina biljetter idag via boras.com.

Ishallarna är öppna
En perfekt och faktiskt helt gratis syssla (under förutsättning att du har skridskor och hjälm) under sportlovet är skridskoåkning. Givetvis har båda våra ishallar öppet under lovet och erbjuder en hel massa skoj oavsett om du bara vill glida runt och mysa på skridskorna eller om du vill ta med klubba och spela hockey. Du hittar alla öppettider här.

Upplev stämningen i basketborgen
När Borås Basket spelar hemma i Boråshallen är stämningen alltid hög. Under sportlovet tar man emot Jämtland hemma fredagen den 17 februari kl 19:04. Ta med hela familjen och runda av sportlovet med lite skönt fredagshäng i Boråshallen. Mer info och biljetter.


Sportlov på Navet
Navet Science Center har sportlovsöppet dagligen den 11-19 februari mellan kl 11.00-16.00. Är du nyfiken och vill veta hur saker och ting fungerar och hänger ihop - då är NAVET någonting för Dig! NAVET är Sjuhärads science center - huset är fyllt av interaktiva utställningar, experimentstationer och utmaningar i spännande miljöer. På NAVET upplever du naturvetenskap, teknik och matematik med alla sinnen. Experimenten väcker din kreativitet och upptäckarglädje. Räkna med att få nya idéer och kunskaper om bland annat människokroppen, Hållbar utveckling, vattnet, ljuset, Universum och mycket mer. NAVETs värld passar alla åldrar – upptäck den du också! Läs mer om Navet och kolla in mer specifikt vad som händer under lovet.

Anders Kihl
USM på skidor
Sugen på att uppleva fart på snö, då ska du ta med hela familjen och bege dig till Borås Skidstadion den 10-12 februari. Inte mindre än 350 ungdomar kommer till Borås för att göra upp om titlarna i årets Ungdoms-SM. Läs mer om arrangemanget här.

Allt om sportlovet i Borås på vår sportlovssajt boras.com/sportlov - följ oss även på facebook för att hålla dig uppdaterad. På den kommunala sajten boras.se hittar du ytterligare information om sportlovsaktiviteter i idrottshallar, på fritidsgårdar m m.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar