lördag 4 mars 2017

Björnen sover.... inte längre! - #blogg100 dag 4


Ja redan den 24 februari meddelade faktiskt Borås Djurpark att björnarna vaknat ur sitt ide. Nu har dessutom djurparken helgöppet för säsongen. Den är spännande årstid i parken när djuren börjar komma ut för att upptäcka den antågande våren. Under försäsongen är det dessutom lägre entrépriser så hela familjen kan uppleva parken till helschysta priser. Har du någon som helst plan på att besöka parken mer än en gång under året gör du helt klart smartast i att köpa ett lejonkort. Redan efter två besök har du sparat pengar genom kortet. Med Lejonkort får du dessutom halva priset på entrén på en massa andra djurparker i Danmark och Norge samt 10 % rabatt i djurparkens restauranger och souvenirbutiker.

Förra året introducerades den spännande appen Simbas äventyr och den finns naturligtvis kvar även i år. Appen bygger på en variant av geocaching, där du ska upptäcka och leta upp olika platser i parken, lösa en rad olika uppdrag och samla gömda guldmynt. Appen finns självklart för både iPhone och Android och du hittar den i din appbutik. Sedan är det fritt fram att leka loss i parken tillsammans med barnen. Genom att använda appen kan du vinna riktigt fina priser.

Nyheter för året blir öppningen av den nya bron som leder från entrén upp till savannen. Det blir dels ett spektakulärt byggnadsverk där man kan se stora delar av parken från ovan, dels skapar det en kraftigt utökad tillgänglighet i den starkt kuperade terrrängen som leder upp mot savannen idag. Dessutom bygger man ett nytt elefanthus i parken som beräknas stå klart hösten 2017. Det blir ytterligare 900 kvm för elefanterna att vistas på, du kan läsa mer om projektet här.

Anders Kihl
Helgöppettider för den kommande tiden:
15 feb-26 mars 11.00-15.00
1-2 april 10.00-16.00
8-17 april (dagligen) påsklov 10.00-16.00
22 - 30 april 10.00-16.00

Från 1 maj har parken öppet dagligen.

Givetvis hittar du all information på boraszoo.se och förslagsvis följer du också på facebook och instagram. Borås Djurpark är enligt tripadvisor Borås mest populära besöksmål, är du nyfiken på vad andra tycker kan du läsa recensioner här eller varför inte ge din egen recension efter ditt besök?

--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 4, 4 mars) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för sjätte gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar