söndag 12 mars 2017

Det bubblar i Borås - #blogg100 dag 12Sedan 10 år tillbaka har jag varit engagerad i Ung Företagsamhet, eller UF-företagande som det heter. Det handlar om att personer på gymnasiet får driva ett eget företag under ett läsår på gymnasiet, under skoltid. Till sin hjälp har dem lärare, rådgivare och personalen på Ung Företagsamhet. Ett år som är fyllt med lärdomar, frustration och inte minst glädje.

Jag minns själv när jag skulle driva mitt UF-företag på Almåsgymnasiet 2007. Vad skulle jag göra, med vilka, hur och vad skulle det leda till? Frågorna var många och svaren få.
Det blev en kalender med Elfsborgspelarna under ett år. Den första som någonsin producerades och vi sålde 1200 st till företag och privatpersoner. Ett fantastiskt år med mycket glädjeämnen och minnen.

Höjdpunkten för många UF-elever är UF-mässan som varje år går av stapeln på Åhaga. Under två dagar så ställer företagen ut och allmänheten är välkomna att se vad dem har åstadkommit under läsåret. Under mina år har jag sett tusentals UF-företag och jag är så imponerad av vad dem åstadkommer från grunden med små medel. Få av dem driver vidare men många får ett driv, en företagsamhet som de har nytta av oavsett eget eller anställd i framtiden.

Årets mässa är inget undantag – den 15 och 16 mars är det dags igen. Jag kommer självklart vara där och se och köpa av många företag. Jag tycker du ska komma dit och se vad företagsamheten kan göra för våra framtida
Martin Hjelm
medarbetare och chefer, jag lovar dig att du inte kommer bli besviken. Det är fri entré och de flesta företagen använder sig av swish så du kommer inte undan med att du inte har några kontanter. Varmt välkommen!

Skribenten är Martin Hjelm är 27 år och är boråsare sedan barnsben. Han pluggar digital kommunikation och har varit delaktig i Ung Företagsamhet under 10 år, både som elev, anställd, rådgivare och jurymedlem.
--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 12, 12 mars) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för sjätte gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar