onsdag 8 mars 2017

Det som göms i mörker kommer fram i ljus - #blogg100 dag 8


Har du sett den lille mannen i gluggen? Kanske inte, men sedan i fredags är chansen avsevärt större. Då fick nämligen den småväxte mannen i kostym en punktbelysning som får förbipasserande att uppmärksamma den lilla street art-skulpturen på ett helt nytt sätt.

Verket är ett av drygt 40 st som placerades ut av den spanske street art-konstnären Isaac Cordal i samband med den första No Limit-festivalen 2014. Verken är gjutna i en polyuretan-blandning, handmålade och omsorgsfullt utplacerade för att knyta an till den omgivande miljön. Just den här är placerad i en av de små gluggarna på parkeringshuset Nybron.

Har du upptäckt alla de små skulpturerna gissar jag att du redan är ganska fascinerad. De kan vara ganska knepiga att upptäcka om man inte känner till den exakta placeringen. Ofta när vi haft guidningar bland street arten blir det aha-upplevelser i stil med "Jaha, sitter det en här också".

Som tur är finns de små figurerna utplacerade på en karta där du även kan se vilka övriga konstverk (både street art och skulpturer) som har en särskild belysning. Jag kan varmt rekommendera en kvällsvandring innan kvällarna blir allt för ljusa, konsten får verkligen en speciell karaktär med belysningen. Föredrar du en tryckt karta i handen när du letar efter Isaacs små skulpturer är du hjärtligt välkommen in för att hälsa på mig eller någon av mina kollegor på Borås Turistbyrå så skickar vi med dig en papperskarta över verken.

Och en sak till! Du har väl inte missat att boka in datumen för 2017-års No Limit, 3-10 september är det som gäller. Följ på nolimitboras.com och alla andra sociala kanaler och bjud gärna hit eller med dig vänner och bekanta till Borås för att uppleva stadens konst, på alla plan.

Vi vill ge dig nya intryck!
En hel värld av känslor, intryck, färg och form, allt inom gångavstånd i centrum. Nära till en kopp kaffe, en bit mat eller bara en välbehövlig paus för att smälta intrycken.

Konst i världsklass och den väntar på dig i staden som galleri. Fler guidningar, museer och gallerier hittar du på boras.com/stadensomgalleri

--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 8, 8 mars) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för sjätte gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar