torsdag 16 mars 2017

Driftiga eventelever skapar Stadsjakten - #blogg100 dag 16


Den 13 maj 2017 ska Stadsjakten för första gången arrangeras i Borås. Stadsjakten är en tävling som går ut på att man i lag om 2 ska ta sig runt till olika platser i Borås och klara olika utmaningar, både logiskt tänkande och fysiskt krävande. Tävlingen är inspirerad av den amerikanska tv serien Amazing Race.

Tävlingen pågår under 6 timmar lördagen den 13 maj, under dessa 6 timmar ska alla lag klara minst 10 utmaningar runt om i staden. Klarar man en utmaning får man en stämpel. För att få gå i mål ska man ha samlat minst 10 stämplar. Deltagarna får vid starten en ledtråd lista som visar vart utmaningen kommer äga rum. Till hjälp får man använda sig av internet, ringa, andra lag eller förbipasserande. För att ta dig runt i staden får du använda dig av kollektivtrafiken eller dina egna ben.

Utmaningarna som deltagarna kommer stöta på under dagen är utvecklade tillsammans med olika lokala företag runt om i Borås.

Efterfesten kommer bli FAB! Den kommer hållas på någon restaurang centralt i Borås, och förhoppningsvis kommer vi ha den för oss själva i några timmar, men att den senare öppnas för allmänheten. En bra deal gällande menyn kommer finnas som restaurangen själv plockat ihop, så efter loppet kan du sitta i solen och äta något gott eller bara ta en öl som du väl förtjänat.

Prisutdelning och de olika målklasserna
- Bästa utklädnad (nummerlappen måste alltid synas under tävlingens gång).
- Bästa tid (räknat på målgång med 10 st officiella stämplar):
- Bästa damlag
- Bästa herrlag
- Bästa mixat lag
- Endurance (målgång med flest antal officiella stämplar)
- Företagsklassen

För mer information hänvisar vi er till hemsidan, stadsjakten.nu

Pris mellan den 16 mars till den 30 april kostar det 900 kronor, den 1 maj - fram till sista anmälningsdag, 12 maj, kostar det 1000 kronor. Vi erbjuder även studentrabatt då vi själva är studenter, och det ligger på 20%.

Vi som arrangerar Stadsjakten heter Emelie, Julia, Jacqueline, Linnéa, Linus, Nathalie och Sabina och vi alla är studenter på Event Management programmet på Högskolan i Borås. Vi fick i uppdrag i vår kurs Projektledning för Event att arrangera Stadsjakten i Borås. Stadsjakten har sedan 5 år tillbaka ägt rum i Göteborg och förra året arrangerades det även i Varberg.

Jacqueline, Julia, Emelie, Nathalie, Linnea, Sabina, Linus
Volontärer är något som vi verkligen behöver under dagen. Det behövs hjälp med att montera upp tält och ta ner tält, till våra utmaningar, värdar på torget och efterfesten. Det är inget krav på att vara 18 år, men vid en utmaning krävs det att en av volontärerna är 18 år eller äldre. Är det så att detta låter intressant sker anmälning på stadsjaktens hemsida, stadsjakten.nu.

“Vårt mål på sikt är att göra Stadsjakten till en årlig tävlingsserie i Sverige med 10 deltävlingar i olika städer för att sedan se vinnarna i varje stad göra upp om Mästartiteln i en Sverigefinal”. - Jan & Pernilla Tengvall.

--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 16, 16 mars) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för sjätte gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar