lördag 25 mars 2017

Ekofiket NäRa upplyser genom att släcka sina lampor – i kväll är det Earth Hour - #blogg100 dag25


I kväll klockan 20:30 inträffar Earth Hour, ett evenemang med syftet att uppmuntra hushåll och företag att stänga av sina lampor under en timme i slutet av mars månad. I år äger Earth Hour alltså rum den 23 mars och i samarbete med Borås Stad bjuder Café NäRa på ett intressant program.

Vid klockan 17:00 kommer energi- och miljörådgivare från Miljöförvaltningen i Borås Stad för att dela med sig av sin kunskap. Ett ypperligt tillfälle att lära sig mer om hur man bäst kan spara energi, även när det inte är Earth Hour.
Earth Hour pågår mellan 20:30 till 21:30 i kväll
Efter halv sex blir det konsert, en förfest avsedd att premiära Klubb Undergrunden på Pumphuset. På scen ser vi den portugisiska artisten Surma som uppträder både som gitarrist, basist och keyboardspelare med en ljudbild som påminner om ett möte mellan jazz och ambient musik.

Strax därefter, från klockan 19:00 står en timmas lång föreläsning på agendan. Talar gör Johan Linderstad som kommer från Svenska Naturskyddsföreningen och som arbetar som miljökommunikatör på Miljöförvaltningen i Borås Stad. Han kommer bland annat att tala om globala initiativ och lösningar.

Från 20:30 till 21:30 släcks alla lampor ned, för då är det EARTH HOUR på riktigt! Under tiden som vi reflekterar kring vårt energianvändande utlovar Café NäRa att erbjuda såväl spännande som klimatsmart plockmat. Smaskens!

Café NäRA ligger på Österlånggatan 10 i Borås. Du kan läsa mer om evenemanget på deras Facebook-sida.

Marcus Grönskog
Uppmärksamma ögon kommer också att lägga märke till att flera av Borås stora profilbyggnader kommer att släckas ner. Bland annat kommer Borås Arena, Ryavallen, ackumulatortanken och statyn Pinocchio att smälta samman med mörkret under kvällen. 

Earth Hour är världens största miljömanifestation och du kan lika enkelt delta i evenemanget från ditt eget hem. Kom bara ihåg att släcka lamporna under timmen mellan 20:30 och 21:30!

Varför inte ta tillfället i akt att tända några stearinljus och fixa riktig mysbelysning? Se bara till att undvika ljus som innehåller den mer vanliga oljeprodukten paraffin, eftersom denna bidrar till växthuseffekten.
--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 25, 25 mars) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för sjätte gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.
Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar