fredag 10 mars 2017

Gemyt och matglädje hos Pelle på Babbel - #blogg100 dag 10


Ni vet den där fantastiska tapasrestaurangen på hörnet, Babbel. Nu serverar de lunch också, och den är väl värd ett besök. I de härliga lokalerna har det funnits mat och konditorikultur i inte mindre än 120 år, något som inredningen också vittnar om på ett mycket charmigt och vackert sätt. Babbel andas stämning och gemyt på många sätt, inte minst genom personalen. Man trivs här helt enkelt.

Babbel är nog mest kända för sin tapas och var faktiskt de första i Borås med en dignande tapasmeny. På sommaren erbjuder man också en härlig uteservering som vätter ut mot den lilla torgytan framför Bio Röda Kvarn och man har utsikt ner mot stadens gågata och Viskan.

Nog om det, vi är här för att äta lunch den här gången. Husmanskost får man väl säga är inriktningen på lunchmenyn, men med stor finess. Dagens rätt är lasagne och den kompletteras med ett välsorterat, fräscht salladsbord med nybakt bröd av allehanda karaktär.

Det är mycket folk, något som brukar vittna om att maten kan tänkas vara god och vi blir sannerligen inte besvikna. Trots att det är trångt i lokalen får vi snabbt ett bord, blir serverade dryck och inbjudna till salladsbordet. Strax därefter kommer rykande varma tallrikar med lasagne som smakar ljuvligt. Den serveras tillsammans med en krämig, men fräsch aioli och ett lätt sallad. Enkelt men snyggt upplagt och med underbara smaker.

Anders Kihl
Man använder också smakfullt nog för att tillfälligt lyfta olika lokala konstnärer. För närvarande hänger Marina Björklunds färgsprakande verk på väggarna, bara det i sig värt ett besök. Mer av Marinas konst hittar du på facebook.

Vi kommer mer än gärna tillbaka till Pelle & Co på Babbel och kan varmt rekommendera er att göra ett besök om ni är boråsare eller har vägarna förbi, såväl vid lunch som på kvällstid. Öppettider, menyer m m hittar du på babbelrestaurang.com.--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 10, 10 mars) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för sjätte gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar