fredag 17 mars 2017

Klassfotboll samlar över 2.000 bra kompisar - #blogg100 dag 17


Förberedelsearbetet är i full gång inför årets Bra kompis klassfotboll på Ryda sportfält, 20-21 maj. Samtliga klasser i årskurs 0-6 i Borås med omnejd bjuds in att delta i klassfotbollen. Det är verkligen en dag som eleverna, släkt och vänner minns under lång tid. Vi får varje år önskemål från barnen att Bra kompis borde vara minst 2 gånger per år. Det är nu 15e året som det arrangeras av Byttorps IF, IF Elfsborg i samarbete med Borås Stad och Bollebygds Kommun. De senaste åren har det varit cirka 2200 barn som har spelat.

Fotboll är en sport som alla kan var med att spela, det krävs inte någon speciell utrustning förutom benskydd. Det måste finnas minst 2 spelare på plan hela tiden från det motsatta könet. Att delta i bra kompis klassfotboll bygger en härlig gränslös vänskap både inom och mellan lagen.

Vi följer Västergötlands Fotbollsförbunds riktlinjer och regler. Så i enlighet med dessa tog vi bort slutspelet för årskurs 4-6 förra året. Det är klart att det var lite olika känslor från spelare och ledare kring det men det positiva är att vi kan lyfta fram ”fair play” och ” Bra Kompis” ännu mer.

Vi kommer i år på samma sätt som förra året dela ut ”fair play” priser till de lag som utmärker sig inom fair play. Vi kommer att ha en kommitté som vandrar runt mellan planerna. Kommittén består av spelare från Flickakademin och representanter från IF Elfsborg och Byttorps IF. Vi letar då efter schysst spel, att man hjälper och uppmuntrar eget lag och även motståndarlaget samt bra agerande från föräldrar och lagledare.

Vi kommer i år att ha en Bra Kompis tävling där alla anmälda lag kan delta. Vi frågade våra följare på Instagram förra året om vad de önskade för priser till Bra Kompis och då ville de ha klassresor. Detta har vi tagit fasta på och kommer nu att dela ut ett pris i varje årskurs och det blir då till hela klassen även de som inte varit med och spelat i Bra kompis. Man kommer att få lämna in bidrag till tävlingen som ska illustrera ”Bra kompisskap”. Man kan göra en teckning, bild eller film. En kommitté kommer att utse vinnare som kommer att presenteras på bra kompisdagarna. Klasserna kan vinna en upplevelse på Leos Lekland, Bio eller Bowling beroende på vilken årskurs det gäller.

På Bra Kompisdagarna kommer Emil Jylhänlahti att finnas på plats och göra en uppvisning i pausen mitt på dagen. Det blir tredje året som Emil är med, vilket har varit en stor succé. Han är världsmästare från Borås och en riktig bolltrollare som kan inspirera och motivera både barn och vuxna. Det är också Emil tillsammans med IF Elfsborgspelare som delar ut både Fair play priser och Bra kompispriser.

Caroline Thorén Gustafsson
Just nu håller vi på att planera aktiviteterna runt själva fotbollsspelandet. Förra året introducerade vi Zorba-bollar som var en succé. Vi får se vad det blir i år.

Vi ser fram emot att se er alla på eventet och glöm nu inte att anmäla klasslagen i åk. 0-6. Alla lag behöver en vuxen lagledare. Vi finns både på Facebook, Instagram och på webben.


--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 17, 17 mars) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för sjätte gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar