måndag 6 mars 2017

Lars G är perfekt på Stadsteatern - #blogg100 dag 6


Det är kväll och kallt ute. Jag tar ett kliv in i värmen och får genast den där härliga känslan i kroppen som jag alltid får när jag kliver in i Kulturhuset i Borås. Ett varmt bemötande från personalen i biljettkassan och sedan är vi på väg in mot Stora scenen. Teatervärdarna hälsar oss välkomna och foajén gör en lite pirrig. Jag blir alltid lika förtjust över hur otroligt vacker Borås Stadsteaters foajé, utanför Stora scenen, är. Klassiskt rött och mycket färg, mjuk sammet och vacker ljussättning bidrar starkt till den där förväntansfulla känslan, som infinner sig innan man ska gå in för att få ta del av Stadsteaterns alla fantastiska verk.

Jag och några av mina kollegor är denna kväll här för att se Borås Stadsteaters nya föreställning Ingen är perfekt. Vi var på ett genrep, men så här i skrivande stund har uppsättningen redan haft premiär.

Ingen är perfekt är en engelsk komedi om den medelålders statistikern Leonard som drömmer om kärlek och att få ge ut en bok. Leonard bor med sin lite halvtokige far och sin trotsiga tonårsdotter. Att han bor med dessa två gör att situationerna Leonard sedermera hamnar i tenderar att bli än mer spännande och roliga att betrakta, då hans släktingar inte riktigt hänger med i svängarna. För Leonard lyckas nämligen – hans bok ska ges ut! Men inte i hans eget namn, utan i hans mosters namn. En moster han hittat på. Som inte finns. Han måste med andra ord lära sig att spela sig själv samtidigt som han måste hitta på och föra sig som sin påhittade moster, då förlaget som vill ge ut hans bok enbart ger ut böcker av kvinnor. Mitt i allt detta blir han dessutom förälskad.

Johanna Jagendal
Spännande, kul och härlig. Varm, trevlig och speciell. Superlativen kan regna, liksom det dessutom även – på riktigt – gör på scen under denna föreställning. Bara det är ju rätt coolt. Sedan är ju föreställningen toppen den med – som alltid på Borås Stadsteater.

Biljetter till Ingen är perfekt hittar du på Borås Tourist Center, Borås Stadsteaters biljettkassa samt på biljettforum.se.

Foto: Amelia Bordahl / Superstudio--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 6, 6 mars) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för sjätte gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar