fredag 24 mars 2017

Möt spännande Sjuhärads-författare på Hemgården - #blogg 100 dag 24


Hemgården satsar fullt ut på det skrivna ordet i Borås första bokmässa!

Jag skulle inte kunna vara gladare över detta då böcker har alltid varit en stor del av mitt liv. Det är fascinerande hur många olika berättelser och livsöden som kan rymmas mellan några enkla pärmar, men trots att jag på senare tid gjort min lästid alltmer digital med läsplatta och ljudböcker, har det inte förändrat min uppskattning av bra historier.

I helgen kan du väcka läslusten till liv i Hemgårdens lokaler som tar emot hela 49 olika författare med någon form av koppling till Borås eller resten av Sjuhäradsbygden. Nu på lördag den 25 mars mellan 10-17 är det möjligt att komma på besök och lyssna på författarnas historier.
– Intresset har varit stort och författare från hela landet har ringt till oss, säger Monica Larsson, vice verksamhetschef på Hemgården.

Idén till att Borås skulle få sin egen Bokmässa kom från författaren och sångerskan Birgitta Fernström som också är med och inviger evenemanget på lördag. Under dagen finns det möjlighet att lyssna på samtal i form av intervjuer med författarna.

Stor variation
Några av de som ska intervjuas och som också syns på affischen är polisområdeschefen Lena Matthijs som skriver kriminalromaner, journalisten Johan Hilton som har skrivit om hatbrott och Rebecka Åhlund som författar ungdomsböcker.
Marcus Grönskog
– Det är en mycket bra bredd på böckerna, det finns nästan allt, men jag tror inte någon kommer med en kokbok, säger Monica Larsson.

Bokmässan pågår som sagt mellan 10-17 på lördag den 25 mars och inträdet är gratis! Till de första 20 besökarna har Monica dessutom utlovat en liten present, men vad det skulle kunna vara lyckades jag inte locka fram, det blir en överraskning.
Mer information om bokmässan och kommande evenemang på Hemgården hittar du på deras hemsida hemgarden.nu/.

Kanske hittar du en framtida favoritbok att lägga på hyllan?
--------------------------------------------

Den här bloggposten (dag 24, 24 mars) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för sjätte gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.
Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar