söndag 19 mars 2017

Sista chansen att se ”Shapes of Fashion” - #blogg100 dag 19


Kan mode vara vad som helst? Vet att den tanken slog mig för några år sedan när den experimentella modeskaparen Iris van Herpen ställde ut här i Borås.

Det var extrema klänningar som svävade i gränslandet mellan modedesign och konst. I material som metall, papper och plast och gud vet allt… Häftigt var det….och nu har du chansen igen.

Nja, inte med Iris kläder, men med utställningen Shapes of Fashion får jag ändå samma känsla.

Ett femtiotal unika verk av tolv nordiska modeskapare som på olika sätt tänjer på gränserna för vad ett plagg kan uttrycka. Denna utställning med utställare som Bea Szenfeld, Sandra Backlund, Martin Bergström med flera.

Tålamod, känsla för färg och form, uthållighet och lite ”bus” känner jag att skaparna av denna utställning nog har gemensamt.

Möt skimrande sagoformer, bärbara skulpturer och dramatiska dansdräkter m.m. Kan tänka mig att ett besök på Textilmuseet och denna utställning passar för alla möjliga, från förskolelärare som behöver pysselinspiration till ingenjörer som behöver tänka i nya banor och kanske få lite nya infallsvinklar.

Annika E Andersson
Har du tänkt se utställningen? Då får du allt se till att besöka Textilmuseet, innan den 26 mars, som är sista dagen. Vill du ha en guidad tur, så är sista chansen torsdagen den 23 mars, klockan 17.30. Ingen föranmälan, normal museientré.

Vi vill ge dig nya intryck!
En hel värld av känslor, intryck, färg och form, allt inom gångavstånd i centrum. Nära till en kopp kaffe, en bit mat eller bara en välbehövlig paus för att smälta intrycken.

Konst i världsklass och den väntar på dig i staden som galleri. Fler guidningar, museer och gallerier hittar du på boras.com/stadensomgalleri

--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 19, 19 mars) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för sjätte gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar