lördag 11 mars 2017

Som 3D fast för näsan när Röda Kvarn visar luktfilm den 30 mars - #blogg100 dag 11


Har du någon gång tänkt hur häftigt det vore om man kunde känna lukten i filmen man tittar på? Eller snarare kanske pustat ut över det faktum att det faktiskt inte är en luktfilm man sitter och tittar på? Jag har definitivt tänkt tanken kring luktfilm flera gånger. För visst vore det rätt spännande att kunna känna exakt det som händer i filmen, både på gott och ont – i godlukt och illalukt? Låta sinnena samspela och göra filmupplevelsen ännu starkare.

Den 30 mars visas John Waters kultklassiker ”Polyester” på Borås Bio Röda Kvarn, och vet du? Det är luktfilm! ”Polyester” visas i ”Odorama”. Publiken kommer få speciella luktkort som man skrapar på angiven signal för att kunna känna de lukter som finns i scener i filmen.

”Luktfilm är en av alla de där galna idéer i filmbranschen som blev lika legendariskt som episkt misslyckat”, berättar Mats T Olsson, verksamhetsansvarig på Bio Röda Kvarn. ”Därför är vi såklart överlyckliga att kunna presentera den här kultklassikern i ursprungsformatet ’Odorama’”, fortsätter han. Enligt Mats T Olsson är detta honom veterligen första gången man visar en film i Borås med denna teknik. Han förklarar luktfilm som ”3D fast för näsan”.

”Polyester” visas på en torsdag (30 mars kl. 19), inom Röda Kvarns nystartade Throwback Thursday-koncept, där kultklassiker visas några utvalda torsdagar varje säsong. Mer om konceptet här.

Johanna Jagendal
”Polyester” visas i samarbete med Cinemateket. Filmen är en tokig satir över ett moralpaniskt USA med transvestiten Divine i huvudrollen. Divine spelar hemmafrun som bedras av sin make, alltmedan hon uppvaktas av en lömsk hunk som bedriver arthouse-drive-in-biograf. Mer om filmen här. Cinematekets programblad om filmen hittar du här.

Så passa på, ta tillfället i akt, och upplev luktfilm för – troligen – första gången i ditt liv, på Borås Bio Röda Kvarn. Biljetter hittar du på plats i kassan på Röda Kvarn aktuell föreställningsdag. Kassan öppnar kl. 18.30. Obs! Guldpusselkväll, filmen är med andra ord gratis för dig med Pusselkort och 2 pusselbitar.

--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 11, 11 mars) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för sjätte gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar