söndag 5 mars 2017

Sunes "pappa" pratar om livet, i Borås - #blogg100 dag 5


Det går inte att kontrollera livet! det är titeln på en föreläsning av Sören Olsson som du kan ta del av på Träffpunkt Simonsland, tisdagen den 7 mars kl 19.00.

Sören är författare och förälder till "Prins Annorlunda" dessutom har han ett gäng gemensamma barn; Sune, Bert, Håkan Bråkan, Tuva-Lisa, Emanuel, Storasyster & Lillebror med flera tillsammans med Anders Jacobsson. Ja de gemensamma barnen är naturligtvis fiktiva karaktärer tillika böcker som Sören skrivit tillsammans med Anders.

I "Prins Annorlunda" som Sören skrivit tillsammans med sin hustru berättar de om hur det är att leva med ett barn som har Downs Syndrom och dessutom en dödlig sjukdom som heter Eisenmengers syndrom. Prins annorlundas riktiga namn var Ludvig, son till Sören och Yvonne. Den 4 mars 2015 slutade Ludvigs hjärta att slå. Han somnade in i sviterna av sin svåra sjukdom.

Anders Kihl
Föreläsningen handlar om att hantera att leva livet med osäkerhet och otrygghet och låta bristen på kontroll vara en del av hur man hanterar tillvaron. Det går inte att kontrollera livet! Sören pratar om glädje, sorg och om att låta livet vara både sorgligt och glatt. En omöjlig ekvation, kan tyckas. Men det är genom sorgen som glädjen blir som störst.

Det är inte trots sorgen - det är på grund av sorgen.

Tid: 2017-03-07 19.00
Plats: Träffpunkt Simonsland, Åsikten

Föreläsningen är kostnadsfri och kräver ingen föranmälan.

--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 5, 5 mars) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för sjätte gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar