torsdag 30 mars 2017

Sveriges största mässa för exotiska djur flyttar till Borås - #blogg100 dag 30


Reptiler, amfibier, ormar och spindlar är bara några exempel på de exotiska djur som är på väg att inta Borås när Sveriges största mässa för exotiska djur flyttar in på Åhaga!

Zara Höglund är projektledare på Åhaga och hon tycker självklart att det är spännande att Tropikmässan flyttar till Borås. Det är ett evenemang som sätter Borås på kartan eftersom utställare och besökare kommer vida ifrån, säger hon.

På lördag den 1 april är det alltså dags för Tropikmässan Expo Väst att öppna sina dörrar. Initiativtagare är Tropikföreningen Amazonas, en rikstäckande förening riktad mot alla med ett brinnande intresse för tropiska djur. Du kan läsa mer om föreningen på deras hemsida.

Det är inget måste att vara medlem i föreningen för att kunna besöka Tropikmässan. Är du som jag, mest intresserad av att fascineras av alla underliga djur så går det lika bra att betala ett inträdespris i dörren.

Kanske kan det bli en introduktion till ett nytt intresse, eller så har du kanske gått i tankarna att någon gång skaffa ett terrarium, men gått vilse i djungeln? Det här är ju ett ypperligt tillfälle att kunna fråga personer med lång erfarenhet av såväl djur som bra tillbehör.
Marcus Grönskog

Efter tjugo år i Kristianstad har mässan länge varit en uppskattad mötesplats för entusiaster och den som får mersmak behöver inte vänta särskilt länge, Tropikmässan kommer tillbaka redan i september, berättar Zara Höglund.

Så oavsett om du krälar, kryper eller slingrar dig till Åhaga på lördag så kommer det att finnas något för alla. Tropikmässan kommer att hålla öppet under lördag mellan 11-16. Mer information hittar du på åhaga.se.

--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 30, 30 mars) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för sjätte gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar