tisdag 28 mars 2017

Urbant idrottsmode hyllar lokal idrottsklubb - #blogg100 dag 28


YMR Track Club är ett sprillans nytt klädmärke, med inriktning på urbant idrottsmode. Märket har starka lokala kopplingar till Borås, idrottsklubben Ymer och den textila traditionen i regionen. Den forne olympiske länghopparen, Peter Häggström Lindecrantz beslöt 2016 att förverkliga sin barndomsdröm kring ett eget varumärke inom urbant idrottsmode.

Peter närde tidigt en dröm om att en dag tävla i OS, men det var först när han tog sitt livs modigaste beslut om att våga vara öppen med sin sexualitet som det hela lossnade.

Strax efter klev Peter för första gången över åtta meter och kvalade in till OS. Jag hade en gång i tiden förmånen att jobba som fritidsledare i Brämhult där Peter tillbringade en del tid som ung. Mitt minne är att den drivkraft och beslutsamhet som Peter besitter var otroligt stark redan då. Peter var alltid i rörelse och flankerad av en annan Boråsprofil, Rebecka Åhlund såg de tillsammans till att det alltid var fart och fläkt i den lilla idrottshallen på fritidsgården.

Lagom till moderklubben IK Ymers 100-årsjubileum lanserar nu Peter YMR Track Club. Kläder som enligt Peter själv "är kanon att träna i, men som funkar lika bra till den första middagen med de nya svärföräldrarna". Kvalitet och den lokala anknytningen har varit ledstjärna från början. Tygerna produceras strax utanför Borås och sys endast 52 mil bort.

Anders Kihl
Vid en lunch ihop med Peter under förra veckan, reagerade jag på hans snygga tröja med det spännande emblemet (logotypen för YMR Track Club) men glömde sedan fråga. Dagen efter lanserades märket och nu är jag mer än sugen på att lägga vantarna på några schysta plagg.

Tvättetiketten (ovan) kan btw vara det roligaste på länge och det speglar också Peters sprudlande personlighet. Längst ner på etiketten står "Stretch when wet. For best result wash with background music from Leila K" :) 

Allt om kläderna på ymrtrackclub.com och där hittar du självklart även länkar till att köpa produkterna online. Följ på facebook och instagram för att hålla dig uppdaterad.

Foton publicerade med tillstånd av YMR Track Club. 

--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 28, 28 mars) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för sjätte gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

1 kommentar:

  1. Leila K - Det låter någon ungdomlig äldre som vill hänga med kidzen - som knappt har en aning om vem den gamla tanten är ;-)

    SvaraRadera