måndag 27 mars 2017

Värme, gemenskap och god mat på Tonys Restaurang - #blogg100 dag 27


Vet inte riktigt vad jag förväntade mig när jag en solig lördag i mars avslutade en sväng bland stadens gallerier med en bit mat. På Hestra! Va? Jo då det finns en restaurang på Hestra, mitt i Hestra Parkstad, och den är dessutom väl värd att besöka.

Lång historia kort. Hestra Parkstad växte fram som en del i en nordisk bostadsmässa och invigdes 1994 med genomtänkta och vackert designade hus med arkitekter som väl representerade de olika nationernas stilar och kultur. En stadsnära boende, men ändå med naturen in på knuten. Sedan stannade de av lite och området stod som det skapades 1994. Den tidigare servicebutiken stängde, blev till pizzeria och sen ingenting.

Men så vågade någon (läs; Tony Andersson) satsa och Tonys Restaurang flyttade in. En schyst restaurang med en tydlig stil och street food inriktning, en fullständigt galen tanke vid en spontan anblick. Men, men så fel jag hade. Det är ett enda stort lyckskott och du borde åka dit.

Vi dimper in bara en sisådär 10 minuter efter öppningsdags på lördagen, d v s runt 10 över ett. Döm om min förvåning när restaurangen redan är full så när som på ett bord som vi lyckas hugga snabbt. Under parollen "värme, gemenskap och god mat" serverar man enkla men synnerligen vällagade rätter på ett snyggt förpackat street food koncept. Burgare och pizza står på menyn, men med stor finess och bra råvaror. Dessutom är prisbilden enormt tilltalande och en suverän tallrik med mixed fries, dipp och en grym 150 grams nötfärsburgare landar in på under hundringen.

Till sommaren har man en vacker uteservering mot den lilla anlagda sjön mitt i Hestra Parkstad. Just i mars var det lite kyligt men jag kan se framför mig hur det här kan bli en underbar oas under vackra vår och sommarkvällar. Nästan lite känsla av en kväll på bryggan faktiskt.

Anders Kihl
Värme, gemenskap och god mat känns verkligen genuint och sant. Känslan av kvarterskrog i dess allra mest positiva mening. Fräscht, gemytligt och trivsamt, ett ställe man vill vara på och komma tillbaka till helt enkelt. Gör ett besök du också!

Mer information på tonysrestaurang.se och självklart på facebook och insta.
--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 27, 27 mars) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för sjätte gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar