torsdag 27 april 2017

Amerikansk fotboll i Borås - #blogg100 dag 58


Amerikansk fotboll är den största och populäraste sporten i USA. Om du vill kolla på amerikansk fotboll så är du välkommen till Sjöbovallen där Borås Rhinos herr och damlag spelar sina hemmamatcher.

Information för dig som inte riktigt vet vad amerikansk fotboll är.
Amerikansk fotboll går ut på att ta över mark (yards). Bollen kan antingen flyttas genom att man springer med bollen eller att man passar den. Varje lag har 4 försök att flytta bollen 10 yards. (ca 10 meter) Lyckas man med detta får man 4 nya försök annars går turen över till det andra laget.

Man kan göra poäng genom att:
Föra bollen över motståndarens mållinje (goalline) betyder att man har gjort en Touchdown, detta är värt 6 poäng.

Efter en touchdown får man göra ett extrapoängsförsök, Oftast sparkar man då bollen mellan stolparna, ovanför ribban. Detta är värt 1 poäng. Man kan också försöka passa eller springa in med bollen i målområdet (endzone), detta är värt 2 poäng.

Om man är nära motståndarnas endzone och ska göra fjärde försöket kan man välja att sparka bollen mellan stolparna (fieldgoal) itsället för att punta bollen. Detta är värt 3 poäng.

Jag har själv tränat amerikansk fotboll i ungefär 1,5 år och det har blivit ett stort intresse för mig. Jag rekommenderar att kolla på amerikansk fotboll för att det är en fartfylld sport som du blir engagerad av att titta på! Det är en lagsport där spelarna är beroende av sina lagkamrater, det finns inget jag i amerikansk fotboll bara vi. Hemmamatcherna spelas på Sjöbovallen i Borås

Spelschema Herr
Simon Segerström
2017-05-07 Borås Rhinos vs Carlstad Crusaders 15:00 Sjöbovallen
2017-05-27 Borås Rhinos vs Lidköping Lakers 15:00 Sjöbovallen
2017-06-04 Borås Rhinos vs Norrköping Panthers 14:00 Sjöbovallen
2017-06-17 Borås Rhinos vs Örebro Black Knights 14:00 Sjöbovallen

Spelschema dam
2017-05-06 Borås Rhinos vs Göteborg Marvels 11:00 Sjöbovallen
2017-05-27 Borås Rhinos vs Örebro Black Knights 11:00 Sjöbovallen

Om du är intresserad av bortamatcherna kan du gå in på saff.se

--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 58, 27 april) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för sjätte gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar