torsdag 13 april 2017

Den största genom tiderna #blogg100 dag 44


Det är mindre än tre månader kvar nu. Från den 29 juni kommer Borås återigen sjuda av idrottslig folkfest av sällan skådat slag. Då kommer SM-veckan tillbaka till staden och det blir den största genom tiderna, precis som det var 2014 då veckan arrangerades för första gången i Borås.

2014 deltog 41 idrotter som arrangerade SM-tävlingar med inte mindre än 7.050 deltagare och drygt 50.000 åskådare. SVT sände runt 80 timmar från tävlingarna och folk gick man ur huse i Borås för att följa på plats.

Den här gången, sommaren 2017 blir SM-veckan i Borås återigen den största genom tiderna, men inte mindre än 50 deltagande idrotter, flera av dem helt nya för veckan. Det som gör SM-veckan allra mest spännande ur min personliga synvinkel är att många idrotter lyfts ur från sina ordinarie arenor och placeras i stadsmiljön. Atmosfären får ett enormt lyft och mindre marginalidrotter får ett uppsving, publikmässigt, av sällan skådat slag.

Inramning kring vattensporterna vid Sandwalls plats förra gången var nog min absoluta favorit. Här tampades man i simning i öppet vatten, beachvattenpolo, kanotpolo m m och 2017 får vi även se triathlon passera här. Det passar alla, den som vill följa ordentligt kan komma riktigt nära idrotterna, den som bara är lite nyfiken kan uppleva folkfesten från en picknick-filt och man kan till och med se liveidrott från flera av stadens uteserveringar över en bit mat och med kall dryck i handen. Är inte det fantastiskt så säg.

Du bokar per omgående in datumen 30 juni - 7 juli i kalendern. Tja släng med den 29 juni också och börja SM-veckan med premiären på Sommartorsdagarna® när du ändå är i farten. Är du boråsare och sugen på att komma riktigt nära sporterna, ja då tycker jag du ska ställa upp som volontär under veckan. Jag kan lova dig en nära, fartfylld och fantastiskt rolig upplevelse. Anmäl ditt intresse på teamboras.se.

Anders Kihl
I dagsläget kan du kolla in de femtio deltagande idrotterna här och mot slutet av månaden får du ett mer övergripande dagsprogram på smveckan.se. Självklart följer du också allt som händer fram till och under veckan i alla sociala kanaler.

SM-veckan – avgörandets ögonblick
SM-veckan arrangeras av Riksidrottsförbundet (RF) i samarbete med berörda specialidrottsförbund (SF) och värdstaden. Sveriges Television (SVT) är sändande bolag.

Syftet med SM-veckan är att under en veckas tid genomföra svenska mästerskap i olika idrotter i en och samma stad. SM-veckan genomförs vanligtvis varje år, vinter respektive sommar, och ska genomföras på olika orter i Sverige.


--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 44, 13 april) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för sjätte gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar