torsdag 6 april 2017

Färgstarka flörtar med Erik på Galleri Jeanette Ölund - #blogg100 dag 37


Just nu har du chansen att se, i mina ögon, ett stycka konstmagi på Galleri Jeanette Ölund. Det är den Uddebobaserade konstnären Erik Hårdstedt som ställer ut sina minst sagt färgsprakande akvareller fram till den 22 april. Något som du definitivt inte bör missa.

Flörtar säger rubriken och ja Erik har ett underfundigt sätt att integrera så många spännande detaljer i sina verk. Jag kan inte se mig mätt. Jag är långt ifrån någon konstexpert, men visst förstår jag att det finns inspiration, influenser och detaljer som hämtats från forna tiders stora konstnärer och stilar. Det som lockar mig allra mest är den härliga färgprakten och kopplingarna mot många av min egen barndoms intressen.

I målningarna återfinns lekfulla detaljer i form av lego, gamingkultur och hårdrock. T ex dyker Iron Maidens maskotliknande figur Eddie upp i ett flertal av målningarna och legodelar och/eller figurer är också väl frekventerade tillsammans med delar och pixlar från gamla konsollspel.

Samtliga verk är akvareller och de allra flesta är utskurna efter formerna på verket, helt oramade och monterade direkt på väggen. Verken berättar så många olika historier att man inte kan sluta titta. Vill du se mer av Erik kan du kolla in de tre permanenta United Buddy Bears som står i den lilla parken i Rydboholm, där Erik skapat en av de tre. Även där finns så otroligt många detaljer att man kan titta på björnen i evigheter och hela tiden hitta nya.

Anders Kihl
Kolla in erikhardstedt.se för mer bilder och info.

Du ser utställningen på Galleri Jeanette Ölund fram till den 22 april.

Vi vill ge dig nya intryck!
En hel värld av känslor, intryck, färg och form, allt inom gångavstånd i centrum. Nära till en kopp kaffe, en bit mat eller bara en välbehövlig paus för att smälta intrycken.

Konst i världsklass och den väntar på dig i staden som galleri. Fler guidningar, museer och gallerier hittar du på boras.com/stadensomgalleri


--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 37, 6 april) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för sjätte gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar