tisdag 18 april 2017

Hans träffade idrottsutövare från hela landet genom Team Borås - #blogg100 dag 49


Det närmar sig till SM veckan Borås 2017. Den 30 juni – 7 juli är det dags och totalt 50 idrotter finns med i programmet. Under en SM-vecka genomförs svenska mästerskap i olika idrotter i en och samma stad. En garanterad folkfest.

Team Borås söker volontärer som vill vara med och hjälpa till under evenemanget och tillsammans skall vi skapa tidernas bästa SM-vecka, som volontär är du en viktig del i detta.

Det är andra gången Borås står som värd för SM-veckan, senast var det 2014. En som var med som volontär vid det tillfället är Hans Berg.

Hans tycker att varje idrottsgren har sin tjusning men att det roligaste ändå var Rallysprint där det var en otrolig fart och fläkt och en entusiastisk publik.

- Framförallt så är det intressant att få en inblick i idrotter man knappt hört talas om tidigare. Sedan är det är alltid trevligt att träffa idrottsutövare från hela Sverige och vara behjälplig med att lotsa till respektive arena eller svara på andra praktiska frågor. Även hitresta anhöriga och övrig publik behöver hjälp med att hitta till arenor och har mer allmänna frågor om Borås.

- När man är volontär är det viktigt att vara lyhörd och skapa ett bra samarbete med kollegorna. Att kunna behandla situationer på ett korrekt och trevligt sätt är viktigt. Allt handlar om värdskap. Har man bara en positiv inställning så löser sig det mesta.

- Vi volontärer var i olika åldrar och kom från varierande yrken, denna mix bidrog till att allt fungerade bra och lag-känslan som uppkom var fantastisk.

Erica Burman
- Mina arbetsuppgifter säger Hans var bland annat att agera publikvakt, dirigera trafiken, hänvisa både deltagare och publik. Hans trivdes med arbetet och kände mig bekväm med både arbetstid och uppdrag.

- Roligast med att vara volontär på SM-veckan är framför allt mötet med alla människor och att lära känna både organisationen och volontärkollegor.

Vill du hjälpa till som volontär anmäl dig på teamboras.se.

Har du frågor hör gärna av dig på teamboras@boras.com eller på 0734-32 76 88

--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 49, 18 april) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för sjätte gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar