tisdag 4 april 2017

Massor av aktiviteter under påsklovet i Borås - #blogg100 dag 35


Påsklovet närmar sig och här är några tips på vad du kan hitta på!

Påskparad i Borås city. På påskafton, klockan 12.00 är det Påskparad i Borås City med start från Knalletorget. Paraden avslutas med sånger vid påskträdet. Påskgodis till alla barn. Kom gärna utklädda till påskkärringar eller något annat med påsktema.

Familjedag på Abecita Konstmuseum. En fullspäckad dag med aktiviteter som bland annat skaparverkstad och tipspromenad genom Abecitas utställningar. Glass och ballonger till barnen.

Textilmuseet, prova-på modeillustration. Efter en kort visning av utställningen ”New Nordic Fashion Illustration” får man testa på modeteckning. Aktiviteten passar både barn och ungdomar. Ingen föranmälan och fri entré.

Påsklovsverkstad på Borås Konstmuseum. Skapa din egna äggseriefigurer, måla och dekorera med färgsprakande material. Skaparverkstaden är öppen 11 - 13 april klockan 13-16. Barn i alla åldrar är välkomna.

Borås Djurpark har öppet alla dagar under påsklovet 8 april till 17 april klockan 10-16.
Har du inte köpt Lejonkort för 2017 kan du göra det på Turistbyrån. Köper du ett Lejonkort får du också ett häfte med fina erbjudanden. Pris för Lejonkortet är 400 kronor för vuxen, 250 kronor för barn och 350 kronor för pensionär.

Stadsparksbadet Åk en tur i rutschkanan, klättra på klätterväggen, ha kul i vågbassängen och avsluta med en stund i bubbelpoolen och bastun.

Navet Science Center är det påsklovsaktiviteter i huset under hela lovet, inga hålltider utan möjlighet att delta när man vill. På Navet kan du bland mycket annat kul experimentera och lära dig massor om naturvetenskap, teknik och matematik.

Utmana dig själv och dina kompisar i Äventyrsparken Upzones höghöjdsbana. Drop in i mån av plats, förboka gärna ditt besök för en garanterad plats. http://www.upzone.se/sv-SE/höghöjdsbanorna/borås-32744535

Testa på Gokart, Lazergame och 5-kamp på Action och Event, drop in i mån av tid och plats. Action och event har extraöppet under hela lovet.

Leos Lekland är ett poppis ställe för de mindre barnen, här finns flera svinlande rutschkanor, klätterställningar, tunnlar, bollar, cyklar och mycket mer.

Äventyrsgolf Mitt i Stadsparken uppe på en kulle ligger Borås Äventyrsgolf, som en riktig golfbana fast i miniatyr, 12 hål och varierande svårighetsgrad. Här finns ett glasscafé med fin utsikt över Stadsparken.

Hinderbanan vid Kransmossens idrottsplats består av 21 hinder av olika svårighetsgrad. Hinderbanan är öppen för träning dygnet runt och det är helt gratis.

Erica Burman
Parkourpark Lunby
En special designad park för Parkour- träning. Hoppa mellan hinder, spring på väggar, testa var dina gränser går. Utmana dig själv. Öppet dygnet runt och gratis.

Hyr Frisbee på Turistbyrån och tävla på banorna Ymer, Ramnaparken eller Fjärdingsparken.

Mer om påsklovsaktiviteter på boras.com

Glad Påsk!

--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 35, 4 april) är en del av #blogg100

#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för sjätte gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar