fredag 14 april 2017

Modemässan på Göta ska lyfta de mindre modeföretagen - #blogg100 dag 45Under helgen den 28-29 april får männen en helg i modets tecken. I en häftig lokal på Göta kommer det att finnas plats för entreprenörer och mindre företag inom branschen att visa upp sina produkter och nätverka. För privatpersonen går det att komma på besök och köpa varor till förmånliga priser. Initiativtagaren Erik Gabrielsson driver projektet på egen hand.
Erik Gabrielsson

 Jag ville göra något kreativt, något som intresserar mig och den personliga resa jag gör. Sen kom möjligheten att genom Tage på Korallen AB få tillgång till en lokal som likt mässan ska vara personlig, men samtidigt kall och underground, säger Erik. 

Erik är ändå försiktig med att använda ordet mässa. Han ser det mer som en helg där mindre aktörer samlas under samma tak för att tillsammans hjälpa och lyfta varandra. Alla företag som ställer ut på mässan är av det mindre slaget och enligt Erik kan detta vara en fördel. 

– De större aktörerna hörs och syns redan så mycket, så det är bättre att fokusera på något unikt och udda. Hur många Boråsare vet till exempel om att man kan köpa glasögonbågar gjorda i trä från Göteborg? Jag vill att alla utställare och besökare ska känna sig som hemma. Därför har jag inte heller några fantasipriser för utställare eller besökare, säger han.

Mässans utbud ska vara brett och tilltala både män och kvinnor som har ett intresse för skönhet och livsstil. Det kommer att finnas plats för klädmärken, barberare, konstnärer som ställer ut sina verk, skäggprodukter, med mera. Enligt Erik är runt ett tiotal utställare helt klara, men eftersom intresset ökat på slutet är hans förhoppning att det blir totalt 14-18 utställare till slut.

Marcus Grönskog
– Just nu håller jag på att samla in dom sista och det som varit roligt är att det hela tiden kommer nya intressenter så mässans utbud har breddats. Det blir till exempel färre klädföretag än vad jag först trodde.

Eriks vision är att kunna göra en uppföljare till mässan med fokus på kvinnligt mode. Men hur den kommer att se ut och i vilken regi den kommer drivas är svårt att säga i dagsläget. Borås Mens Fashion drivs nu helt ideellt av Erik själv och en del av eventuell vinst kommer att gå till välgörande ändamål. 

Vill du hålla dig ajour med vad som händer kring mässan och även få reda på vilka aktörer du kommer att kunna se där, kan du följa utvecklingen på sociala kanaler som Facebook och Instagram.
--------------------------------------------
Den här bloggposten (dag 45, 14 april) är en del av #blogg100
#blogg100 är en utmaning som startades av Fredrik Wass och nu kommer tillbaka för sjätte gången/året. Du kan läsa mer om #blogg100 här. Tanken är kort och gott att blogga varje dag i 100 dagar. Något som kan låta lättare än vad det troligen är i realiteten.

Därför! behöver vi dig. Vill du vara med lägger du en kort beskrivning om vad du vill blogga om, en kort beskrivning av dig själv (och gärna en bild, eller en länk till en bild, som vi får använda på bloggen) och skickar till anders.kihl at boras.com - har du en massa inspiration är du så klart välkommen att lägga in flera bloggposter. Skriv också gärna vilken/vilka dagar under 100-dagarsperioden som du vill att vi publicerar just dina gästbloggposter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar